Лекала провокаторів — проєкт Кремля? Чи кроїть Борис Ложкін костюм для вхідчин в «український Єрусалим»

29.05.2024
Лекала провокаторів — проєкт Кремля? Чи кроїть Борис Ложкін костюм для вхідчин в «український Єрусалим»

Одіозний багатостаночник Борис Ложкін.

У хаосі війни майже непомітними залишаються заяви з неоднозначним підтекстом одіозних українських політиків. 
От і днями  відзначився віцепрезидент Всесвітнього єврейського конгресу, президент Єврейської конфедерації України, колишній голова адміністрації президента України (2014—2016), підприємець Борис Ложкін.
Конунг Єврейської конфедерації України, багатогранний Борис Ложкін закликав  Верховну Раду  ухвалити постанову про визнання ХАМАС терористичною організацією. 
Для чого? Щоб відкрити  ще один фронт проти України? 
Зате, щоб  конфедерація Ложкіеа  бодай щось робила, аби схилити Ізраїль до України та передати нам комплекси Patriot, непотрібні Тель-Авіву. 
 
Важко знайти бодай одну згадку, що Ізраїль визнав росію агресором. До речі, так само, як і Голодомор в Україні — геноцидом.
 
Водночас складається враження, що певним чином ця організація Бориса Ложкіна грає на руку владіміру путіну.
 

ОЄОУ відхрещується від Ложкіна

Останнім часом Борис Ложкін не вирізнявся особливою публічною активністю в Україні. Натомість постійно й доволі неоднозначно намагається впливати на закордоння.
 
Іноді своїми випадами викликає публічне обурення об’єднаної єврейської общини України (ОЄОУ). Як-от улітку 2022 року після початку повномасштабного вторгнення. 
 
Як зазначили в общині, тоді Борис Ложкін та самопроголошений головний рабин Яков Дов Блайх написали письмове звернення до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням не вводити санкції проти олігарха з путінського оточення Моше Кантора. 
 
Об’єднана єврейська община України висловила різкий протест «з приводу дій, що ганьблять честь і гідність українців, і зокрема євреїв України».
 
«У той час, коли український народ сміливо й самовіддано протистоїть Путіну та військовій агресії Росії і коли в тому числі євреї України беруть активну участь у боротьбі проти рашистських загарбників, якісь одіозні громадяни, що видають себе за євреїв України, закликають зняти санкції з олігарха, який протягом багатьох років підтримує путінський режим», — йдеться в офіційній заяві ОЄОУ.
 
Громада уточнює, що йдеться «про Бориса Ложкіна, самоназваного головного рабина України Якова Дова Блайха, а також Бориса Фуксмана». 
 
Усі троє не перебувають в Україні, не є українськими єврейськими лідерами і не представляють інтереси євреїв України, мають дуже сумнівну репутацію, у тому числі й кримінального характеру, стверджує ОЕОУ. 

Від журналіста до азартного «мецената» 

Отже, в 2019 році на зміну президенту Порошенку прийшов Зеленський. А коли в парламент пройшла партія «Голос», одним з її великих акціонерів поряд із Пінчуком та американцями став і Борис Ложкін, у нього з’явився шанс повернутись на поле політичної гри. 
 
Таким чином, доки нові державні мужі розповідали українцям, як упевнено рухається Україна до світлого європейського майбутнього, почала рости кількість нелегальних ігрових залів та ломбардів.
 
А біля кожного супермаркета закликали жертвувати гроші в черговий фонд допомоги хворим дітям, до котрих у результаті не доходила й третина зібраних сум.
 
Тобто на кожному кроці українців намагались зробити біднішими, і останні «кровні» методично перетікали в кишені тих самих державних мужів. 
 
Адже лише влада дає безмежні можливості для заробітку грошей у країні, де досі кермують не демократичні закони, а принципи дикого, позбавленого цивілізаційних норм і моральних принципів капіталізму. У таких хащах найкраще заробляти на людських слабкостях: азарті, жазі легких грошей, жалю, співчутті. 
 
За це все й узявся Борис Ложкін, котрий набув відповідного досвіду як ексвласник медіаімперії та глава адміністрації президента України. Він став інвестором та філантропом, заснувавши власний благодійний фонд. 
 
Варто зазначити, що починав Борис Ложкін простим журналістом у популярній харківській газеті «Вечірній Харків». Наприкінці 1990 року, набувши досвіду в медійній сфері, відкрив власне видання «АТБ», а через чотири роки — тижневик «Теленеделя». Газета стала доволі популярною не лише в Україні, а й на просторах СНД. 
 
Лише в росії «Теленеделя» Бориса Ложкіна мала 20 регіональних філій, а загальна аудиторія видання налічувала понад 5 млн читачів. 
 
До 2000 року, окрім «Теленеделі», Борис Ложкін заробив ще на декількох масмедіа, серед котрих були українські версії російських газет: «Аргументы и факты», «Комсомольская правда», «Совершенно секретно», «Известия», «Экспресс-газета», журнал «Футбол».
 
Усі свої ЗМІ Борис Ложкін об’єднав у холдинг під назвою UMH (United Media Holding). За наступні 10 років до нього ввійшли десятки ресурсів, у тому числі популярні українські та російські радіостанції, а також газети братів Суркісів — «Команда» та «Київські відомості».
 
Тобто досвіду в Ложкіна маніпулювати свідомістю за допомогою українських версій російських газет не позичати. Вважається, що саме Ложкін створив маніпулятивну систему ЗМІ. 

Перелицювати Україну на новий Ізраїль? 

У травні 2022 року Борис Ложкін в інтерв’ю ізраїльським «Вестям» розповів, що і євреї, й українці на його батьківщині бачать Ізраїль як приклад для себе.
 
А в своїй книзі «Четверта Республіка», що вийшла 2016 року, він назвав Україну «Ізраїлем Східної Європи». І не лише з точки зору безпеки, а й у сфері державності. 
 
Війна в Україні ще в розпалі, але США, Велика Британія, ЄС, міжнародні фонди вже готуються до програми відновлення зруйнованої країни та її макроекономічної стабільності.
 
18 травня Єврокомісія опублікувала цікавий проєкт із планом Rebuild Ukraine.
 
Його суть — відновлення інфраструктури, охорони здоров’я, житла, а також цифрова та енергетична стійкість. На все це буде виділено сотні мільярдів євро впродовж 10 років.
 
У німецькій пресі президент Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде закликав демократичний світ до початку реалізації нового плану Маршалла вже зараз. 
 
Місце Ізраїлю в цьому процесі не останнє. І на цьому також сконцентрував увагу Борис Ложкін. Він вважає, що ізраїльський бізнес добре знає Україну, мовляв, зараз для Ізраїлю дуже важливо, що відбуватиметься тут після війни. 

Українська армія ізраїльського пошибу? 

У книзі «Нація розумних людей» Ден Сенор та Сол Сингер назвали ЦАХАЛ (армію) найбільшою соціальною мережею Ізраїлю.
 
«Є така відома в ІТ-секторі Ізраїлю персона, її звуть Інбал Аріелі. Вона випустила книгу, дуже рекомендую, «Хуцпа» («Зухвалість»). Вона пояснює, чому Ізраїль став лідером у хайтеку. Це результат ізраїльського виховання.
 
А ізраїльське виховання — це, зокрема, армія. Ось зараз в Україні армія стає такою ж важливою частиною суспільства, як в Ізраїлі», — казав якось журналістам Борис Ложкін. 
 
Він вважає, що Україна рухається до того самого. Він вбачає в цьому одну з найважливіших складових «ізраїлізації» України. Це те, як він стверджує, завдяки чому сучасний Ізраїль непереможний.
 
Отже, Ложкін вважає, що саме ізраїльську хуцпу в кращому сенсі Україні варто запозичити для повоєнного відновлення економіки.

Головне, щоб костюмчик сидів 

А тепер слідкуймо за руками. Нагадаємо, «УМ» уже писала про вибудовування теорії створення на теренах п’яти областей України так званого Нового, чи Небесного, Єрусалима, — заселення євреями південної частини України. Це Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області. 
 
За версією одного з ідеологів та виконавчого директора проєкту Гаррі (Ігоря, Гекко) Беркута, «Небесний Єрусалим» складатиметься на 49% з українців і на 49% з євреїв. Сюди, на його думку, мають переселитись 6 млн євреїв з Ізраїлю і понад 12 млн зі США, рф та Євросоюзу. 
 
Місто Дніпро вважається чи не найбільшим єврейським культурним центром на Землі, тому йому відводиться роль ділової столиці «Нового Єрусалима», а культурною столицею має стати Одеса. 
 
Цікаво, що захищати мешканців цього нового Ізраїлю від імовірних нападів московитів повинна армія лише з українців. Причому це мають бути мешканці східних та північно-центральних областей.
 
Жителям заходу України відводиться роль заробітчан за кордоном. Тобто місія українців полягатиме в захисті євреїв і їхньої держави «Небесний Єрусалим» від можливої агресії. 
 
Основна маса населення України не матиме ні паспортів, ні громадянства цього нового утворення на території держави Україна. 
 
«Будь-яка спроба Володимира Зеленського наводити єврейський порядок зіштовхується з сильною протидією бандерівських хохлів. Але Зеленський будуватиме саме єврейський порядок, він не може будувати бандерівський порядок. Адже українського порядку не існує. Бо в українських українців немає проєктності. Вона є в бандерівців і в євреїв. Бандерівський порядок буде зруйновано і зметено, натомість з’явиться єврейський порядок», — так зневажливо Гекко оцінює нас із вами. 
 
З огляду на чимало деталей, котрі є у відкритому доступі в ютубі, цей план мало схожий на фейк чи конспірологію. Ідеологи створення нового раю для обраних євреїв уже про все заздалегідь подбали, давно узгодили це з москвою.
 
Навіть назвали керівників української армії, котрі є «прокремлівськими». Хоча, можливо, Гаррі Беркут оббрехав високопоставлених армійських чиновників України, сказавши, що в них з дитинства ненависть до бандерівців.
 
Отже, Гаррі Гекко до так званих «кремлівців» відносить: Руслана Хомчака — начальника Генерального штабу ВСУ; Олександра Сирського — головнокомандувача ЗСУ; В’ячеслава Курилюка, на котрого сьогодні зав’язані всі вузли операцій і дії Збройних сил України. 
 
«Я радий, що поступово командування ЗСУ перехоплено «кремлівцями» у бандерівців», — каже Гекко. 
 
Вочевидь, усе, що відбувається наразі на фронті, не просто так. І не просто згадані області так ретельно, цілодобово «відпрасовують» ракетами, дронами, КАБами, так, ніби росіяни для майбутніх гіпотетичних переселенців вичищають українську територію. 
 
Тож ідея створення «Нового Єрусалима» існує давно. Подейкують, що один з її ідеологів свого часу навіть отримав якусь там урядову відзнаку, в той час, коли Борис Ложкін очолював адміністрацію президента.
 
Сам же виконавчий директор створення в Україні раю для обраних євреїв Ігор Беркут, відомий політичний провокатор, просовував різні ворожі для України тези. В інтернеті є відео, де він на пресконференції розповідає, що населення України треба скоротити до 5 мільйонів, знизити або взагалі прибрати соціальні виплати й продати Україну Польщі.
 
До речі, у 2014 році версію про передачу західних областей України Польщі озвучував і покійний Жириновський. 
 
Усе нам зрозуміло й очевидно. Незрозуміло лише, чому ми маємо розвиватись і відбудовуватись знову за чужими лекалами?