Крапельна допомога: попри дефіцит боєприпасів, українські захисники героїчно стримують рашистів

06.03.2024
В американському фінансово-економічному журналі Forbes по-господарськи порахували втрачені на фронті броньовики, що колись надійшли до ЗСУ від іноземних партнерів.
 
У цьому списку — кілька танків Abrams і дві штурмові Breacher, що становлять 5 відсотків від усього українського парку найкращої бронетехніки.
 
На думку автора статті, ризикувати кращими зразками техніки українських бійців із 47-ї механізованої бригади неподалік Авдіївки змушує брак артилерії, тому вони ведуть бої на ближній, а не на дальній дистанції. 
 
«Це небезпечна робота для стомлених бійців 47-ї бригади, які вже дев’ять місяців перебувають у бою практично без перерви, — йдеться в публікації. — Вони завдають набагато більших втрат росіянам, проте їм критично бракує зброї».
 
У виданні також проаналізували перспективи нових поставок із Заходу. «Сподіватимемося, що часу буде достатньо, аби ті мільйони снарядів, які ЄС і Чехія готуються надіслати, нарешті прибудуть в Україну найближчими тижнями. І якщо після цього бригада протримається ще кілька тижнів, вона також може почати отримувати снаряди зі США». 
 
У журналі нагадали, що спікер Палати представників США Майк Джонсон дав зрозуміти, що може дозволити проголосувати за нову допомогу Україні наприкінці березня або на початку квітня. Ну що ж, світ сьогодні цинічний як ніколи. 
 
Гаряче цими днями і на східних околицях Новомихайлівки, що неподалік Мар’їнки. Аби захопити село, рашисти зосереджують тут значні резерви і перекидають свіжі підкріплення.
 
«Там щодня більше штурмів, ніж на Авдіївському напрямку. От, наприклад, учора 20 на Авдіївському напрямку, а на Новомихайлівці було і на її околицях — 30 штурмів, — повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі Радіо «Свобода». — Але оборона тримається. Ворог докладає величезних зусиль, однак не має успіху від слова «зовсім».
 
Найгарячішою точку Лиманського напрямку сьогодні стала Білогорівка. Шалений тиск окупантів тут героїчно стримують бійці 54-ї окремої механізованої і 81-ї окремої аеромобільної бригад.
 
Як повідомив «Фабриці новин» журналіст і військово-політичний аналітик Василь Пехньо, півтора місяця тому москалі тут, подібно до Авдіївки, намагалися знайти якісь підземні ходи і труби, робили підкопи і, на жаль, таки оточили позиції ЗСУ.
 
З тяжкими боями українські бійці зуміли вийти з пастки, але окупанти почали працювати по їхній логістиці. Зараз вони перекидають у наш тил міни, ускладнюючи шляхи підходу. Хлопці, які тримають оборону, на думку аналітика, — справжні герої. 
 
Водночас українські захисники керованою авіабомбою з написом «За дітей Одеси. З ненавистю і без поваги» рознесли важливий об’єкт окупантів у Херсонській області.
 
«Горіть у пеклі, орки!» — прокоментував ситуацію командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. А ще кацапи 5 березня заявили про нібито масовану атаку «українських» БПЛА та морських дронів на наземні об’єкти в Криму. Вони поскаржилися, що ціллю також є кораблі Чорноморського флоту і Кримський міст.