У Нью-Йорку 17-річний Юліян Длябога організував збір коштів на підтримку ЗСУ

17.01.2024
У Нью-Йорку 17-річний Юліян Длябога організував збір коштів на підтримку ЗСУ

17-річний юнак українського походження Юліян Длябога. (Фото з відкритих джерел)

Дорослий Захід, виписав вексель Україні і постійно стверджує, що підтримує її й обіцяє надавати допомогу стільки, скільки буде потрібно. 

 

А тим часом збої бувають, юне покоління діє чіткіше й значно послідовніше.


Вочевидь молодь усього світу краще відчуває, розуміє і зважає, наскільки глибокий і широкий розрив  відносин колективного Заходу з росією, тому в демократій реально немає іншого вибору.

 

Адже повернутись у часи «доброго путіна» практично неможливо. Хоча б тому, що це може стати катастрофою для всього демократичного світу, який з високою часткою вірогідності, зважаючи на руйнівну силу московської диктатури, може розпастися.


І доки Україну союзники в певні моменти, на жаль, розгойдують затягуванням з надання допомоги, юні американці українського походження діють чесніше, чіткіше, незалежно й незважаючи на політичну каламуть, котра подекуди виринає на поверхню.


Певно, так на колективному Заході, зокрема в Сполучених Штатах Америки, формується нове, молоде покоління відповідальних, прогресивних політиків.


17-річний юнак українського походження Юліян Длябога з перших моментів повномасштабного вторгнення в Україну вирішив не бути осторонь такої зухвалої, масштабної, кривавої несправедливості з боку агресорки московії та діяти своїми можливостями.

 

Він зініціював у своєму навчальному закладі Ріджіс (Regis High School) у Нью-Йорку періодичний збір коштів на підтримку української армії.  


До чергового проєкту Юліяна долучився його шкільний друг українського походження Модест Бурчак, а до них — уся школа: учні, вчителі та адміністрація.


Як зізнався Юліян, який народився і виріс в Америці, він вважає Україну своєю другою Батьківщиною і рідною землею. Його мати Оксана родом із Тернополя.


Минулого року за ініціативою Юліяна було зібрано та відправлено до України, а саме для солдатів, котрі воюють за Бахмут, 784 пари шкарпеток. 

 

Цими днями Юліян Длябога разом з друзями відправили для українських вояків на передову 1 тис. 170 пар шкарпеток.


Ми дякуємо всім, особливо юним громадянам благополучних демократичних країн вільного світу, за небайдужість до захисників, цивільних мешканців України, котра волею долі несе на своїх плечах відповідальну, надважку місію захисту цивілізаційного шляху розвитку світу.


І абсолютно не здивуємось, якщо через декілька років побачимо Юліяна і таких, як він, піднесених і глибоко свідомих юнаків та юнок серед молодої політичної еліти США.