Незаперечний лідер: новим президентом УАФ готується стати легендарний футболіст

20.12.2023

Перед початком великої зимової перерви в українському футболі чинний чемпіон країни — донецький «Шахтар» — злітав до Країни Східного Сонця, де провів благодійний поєдинок проти представника місцевого елітного дивізіону, а також дізнався свого суперника в 1/16 фіналу Ліги Європи.


«Дякуємо Японії, японцям і працівникам ФК «Авіспа Фукуока», що запросили нас зіграти цю важливу для нашої країни гру. Ми вдячні бути тут, грати цей матч та мати можливість розповісти світові про те, що відбувається в нашій країні, про те, що нам потрібна підтримка і допомога, щоб бути сильними і закінчити цю війну», — капітан «гірників» Тарас Степаненко деталізував мету такого далекого вояжу своєї команди.

 

Як часто буває в таких випадках, поєдинок, що мав товариський статус, завершився внічию, а футболісти потішили вболівальників великою кількістю голів — 2:2.  


Водночас у протистоянні «гірників» з французьким «Марселем», котре на них чекає в першому раунді «плей-оф» Ліги Європи, мирової точно не буде.

 

І в «Шахтарі» сподіваються, що переможцем у цьому двобої стане саме їхній клуб.

 

«Задоволений результатом жеребкування, буде дуже цікаво», — сказав головний тренер «гірників» Марино Пушич.


А поки «Шахтар» й інші клуби УПЛ готуватимуться до другої частини сезону, в українському футболі має з’явитися новий його керівник. Оголосивши про підготовку до позачергового звітно-виборчого конгресу, адміністрація УАФ вже отримала протоколи засідань керівних органів 18 постійних (із 27) членів УАФ.

 

Усі вони висунули для обрання президентом УАФ Андрія Шевченка. Подейкують, що легендарний футболіст так і залишиться єдиним кандидатом на здобуття посади керівника вітчизняного футболу.


«Я дякую за висловлену довіру і приймаю пропозицію балотуватися на пост президента УАФ. Беру час на підготовку програми та підбір команди, планую зустрітися з представниками усіх регіональних федерацій. Розвиток футболу, розвиток українських спортсменів є важливою та відповідальною задачею, яка потребує уваги», — повідомив Шевченко.