ЗСУ зупиняють «м’ясні» атаки ворога і нищать їхній арсенал далекобійною артилерією

01.11.2023
ЗСУ зупиняють «м’ясні» атаки ворога і нищать їхній арсенал далекобійною артилерією

Гострою залишається ситуація і на Запоріжжі. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що російські війська «значно посилили своє угруповання» під Бахмутом і перейшли від оборонних дій до більш «активних».

 

Гострою залишається ситуація і на Запоріжжі. Утім, незважаючи на посилення мобілізаційного ресурсу ворога, геолокаційні дані за 30 жовтня свідчать про те, що наші бійці впевнено зачищають територію від орків поблизу Курдюмівки, розташованої неподалік Бахмута. А також мають успіх на Мелітопольському напрямку, значно просунувшись уперед на захід від Роботиного.


Вороже підкріплення надійшло і до Авдіївки, яка залишається найгарячішою точкою фронту. За даними військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, окупанти під час атак там і далі застосовують суїцидальну тактику прориву. У результаті за кілька останніх тижнів втрати ворога під містом перевищили ті, які рашисти понесли у боях за Бахмут і Вугледар.


На думку експерта, Авдіївка, по суті, перетворюється на колосальну ганьбу для противника. «Три загальновійськові армії зараз залучені до наступу на маленьке містечко, площею менш як 30 квадратних кілометрів, і по фронту — близько 30 кілометрів, — каже він. — Найближчі три тижні можуть стати вирішальні, адже вони чітко покажуть, якими ресурсами командування РОВ готове ще оперувати, а точніше — жертвувати, для досягнення своїх цілей».

 

Почали підозрювати щось недобре і кремлівські військкори, які висвітлюють тактику ведення боїв загонів «Шторм-Z». Вони пишуть у телеграмі, що на Авдіївському напрямку і на південному фланзі Бахмута рашистські підрозділи знищуються за кілька днів активних дій. У середньому, їхні втрати становлять від 40 до 70 відсотків особового складу. Дописувачі також часто критикують військовий вишкіл новобранців і небажання командування враховувати це при постановці завдань.


Дистанційний формат ведення війни далі набирає обертів. У Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили знищення стратегічного об’єкта системи ППО на західному узбережжі тимчасово окупованого Криму. А кількома днями раніше всюдисуща ракета ATACMS знешкодила подібну систему в приміській зоні Луганська. У свою чергу, високоточний снаряд наших артилеристів вдало приземлився в районі Новодонецького на ворожий танк Т-72Б3, який належав 37-й окремій механізованій бригаді збройних сил московії.

 

В самому Мордорі цього тижня теж неспокійно. Ненависть до інших народів, яка сіється там на всіх пропагандистських каналах, матеріалізувалася днями у єврейські погроми в дагестанському аеропорту. Чергове біснування російських нацистів зчинило неабиякий галас у західних ЗМІ, тому вже похований у холодильнику путін несподівано воскрес для проголошення нової ідеологічної мантри. «Події у Махачкалі вчора ввечері інспіровані в тому числі через соціальні мережі, — сказав він. — Не в останню чергу — з території України руками агентури західних спецслужб». Словом, бандерівці вже дійшли й до їхніх окраїн.