Армія дронів уразила рекордну кількість рашистської артилерії — Федоров

04.10.2023
Армія дронів уразила рекордну кількість рашистської артилерії — Федоров

Армія дронів наразі приносить чимало проблем окупантам.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram подякував операторам БПЛА за титанічну роботу, яку вони провели минулого тижня.

 

«Армія дронів уразила рекордну кількість російської артилерії, — повідомив він. — У росіян — мінус 69 гармат і 17 самохідних артилерійських установок.

 

Більше ураженої арти — менше снарядів по позиціях наших військових та прифронтових містах».


Загалом оператори безпілотників за цей період знищили 220 одиниць ворожої техніки, серед якої 33 танки, 41 вантажівка та багато іншого обладнання.

 

Найгабаритнішою мішенню став авіазавод у Смоленську, де виробляють компоненти до ракет Х-59.

 

Дальність їхнього польоту досягає 300 кілометрів, тому рашисти ці боєприпаси використовують для обстрілів прикордонних областей — Чернігівської, Харківської, Запорізької, Херсонської. Долітають Х-59 і до центральної Дніпропетровщини. Тепер їх стане менше.


Армія дронів наразі приносить чимало проблем також окупантам, що засіли в Криму. За даними представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, півострів став для них найбільш проблемною і вразливою ділянкою.

 

 

Рашисти постійно звітують «нагору» про зміцнення системи оборони, але життя там нагадує пекло. Все це свідчить про те, що оркам критично не вистачає систем ППО, аби захистити не лише окуповані, а й свої території. Демілітаризація росії, на думку пана Юсова, триватиме до завершення агресії проти України.


Водночас на Запорізькому напрямку артилерія ЗСУ провела вдалу спецоперацію. Точні координати їм передали розвідники груп «Скажена панда» і «Святий», які тривалий час відстежували переміщення орків через село Новомиколаївка Токмацького району.

 

Рашистам прилетіло саме у той момент, коли вони перекидали з півдня на північ 16 БМП та 2 КАМАЗи. Не виключено, що там спалахнула і велика кількість БК, оскільки після точного удару навкруги все горіло та щось вибухало кілька годин поспіль.