Битва за море: ЗСУ знищують військові об’єкти в Криму і мають тактичний успіх у районі Токмака

27.09.2023

У ніч із понеділка на вівторок у Севастополі вперше за час війни офіційно пролунав сигнал повітряної тривоги.

 

А вже за кілька хвилин місцеві жителі почули ви­бухи як у самому місті, так і в районі військового аеродрому Бельбек.

 

Окупанти одразу ж перекрили рух кримським мостом, але при цьому запевнили, що ситуація штатна і всі безпілотники та ракети, запущені ЗСУ, їхня ППО відбила.


Як насправді минула та гаряча ніч, рашисти традиційно не повідомили, але наша розвідка вже відзвітувала про результати попередніх військових операцій, проведених на півострові.

 

Найбільш знаковою подією став удар по великому десантному кораблю «Мінськ», що якраз готувався вийти у море на бо­йове чергування. У результаті загинуло 62 окупанти.

 

Ще 34 офіцери і командувач чф рф віктор соколов полягли після прицільного влучання ЗСУ в севастопольський штаб цього флоту. Будівля наразі не підлягає відновленню. Тоді ж отримали поранення понад сто окупантів.

 

Не виключено, що втрати противника значно більші, але вони й далі підтримують легенду про невмирущість свого особового складу.


Загибель «Мінська», за даними Інституту вивчення війни (ISW), відчутно ослабить балтійський флот росії, до складу якого той входив.

 

Загалом практика, за якої рашисти переправляють в Україну все, що придатне брати участь у бойових діях, призвела, на думку експертів, до деградації також тихоокеанського та північного флотів.

 

«Це ще більше обмежить російські військово-морські можливості у Балтії, Арктиці та Тихому океані», — підсумували аналітики.


Не виключено, що втрати на морі в окупантів зростатимуть і надалі. Протягом останнього місяця наші військові продемонстрували у відкритому доступі два відео, де за допомогою крана під воду спускають великий український дрон.

 

Керівництво ЗСУ таким чином вирішило показати, як проходить випробування вітчизняний підводний безпілотник. Побачене навело на москалів справжній жах.

 

У пабліках писали, що ця потужна далекобійна «субмарина» під назвою «Марічка» здатна вражати ціль на відстані до тисячі кілометрів. Вони вже почали боятися.


Водночас наземні операції ЗСУ тривають у формі тяжких кровопролитних боїв. Наші військові намагаються прорватися до села Новопрокопівка, що є ключем до наступу на Токмак. Їхня мета — захопити висоти поблизу цих населених пунктів для більш успішного ведення бою.


Українські війська, за даними командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадного генерала Олександра Тарнавського, також прорвали лінію оборони окупантів у Вербовому на Запорізькому напрямку.

 

Те, що ситуація для росіян у цьому районі кардинально змінилася на гірше, підтверджують як американський Інститут вивчення війни, так і z-блогери.

 

За деякими даними, існує ймовірність оточення частини військ ворога в цьому районі. У відчаї кацапи намагаються проводити свої контратаки, але при цьому безглуздо втрачають як техніку, так і живу силу.