Потужна підтримка своїх: у Вроцлаві збірна України відібрала перші очки у лідера групи С Англії

13.09.2023
Потужна підтримка своїх: у Вроцлаві збірна України відібрала перші очки у лідера групи С Англії

У Вроцлаві збірна України відібрала перші очки у лідера групи С — Англії. (Фото з сайту uaf.ua.)

Національна збірна України розпочала відбір на ЧЄ-2024 без головного тренера.

 

В очікуванні Сергія Реброва в УАФ пішли на неординарний крок і на стартову гру кваліфікації проти потужної англійської команди збірну України відправили з тимчасовим наставником, позицію котрого на зовсім короткий період, у березні, закрив очільник вітчизняної «молодіжки» Руслан Ротань.


Той поєдинок синьо-жовті зіграли відверто слабо. Але їхній турнірний шлях тоді лише починався, а з приїздом довгочікуваного наставника українська команда швидко набрала хід і після чотирьох зіграних матчів із сімома очками піднялася на другу сходинку в своїй відбірковій групі.


Під орудою Реброва у трьох минулих матчах українські збірники здобули сім очок — дві перемоги й одну нічию. Українська збірна стала першою в групі С командою, котрій вдалося відібрати очки у лідера «пульки».


«Це була дуже складна для нас гра. Ми контролювали м’яч 70% часу, але недостатньо добре діяли в останній третині поля. Ми здобули важливе очко в тих турнірних обставинах, у яких відбувається боротьба. Нам сьогодні було дуже складно, особливо через пресинг, який українці чинили в центрі поля. Ми відчували тиск трибун і отримали добрий досвід дій у таких умовах», — пояснив головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт.


Повномасштабне російське вторгнення змусило українські клуби та збірні грати всі міжнародні матчі за кордоном. А умовно домашню гру проти англійців «синьо-жовті» проводили у Вроцлаві. Місті, де майже третина мешканців — українці.


«12-й гравець нам дуже допоміг. Уболівальники додали нам мотивації. Коли граєш проти такого суперника, дуже важливо мати підтримку. Вважаю, що в Польщі в нас була дуже палка підтримка», — розповів Ребров.


Проти Англії футболістам збірної України довелося грати в доволі незвичний футбол. Переважну більшість матчу вони провели без м’яча.


«Вважаю, що ми дуже корисно грали в обороні, подякував хлопцям за це. Я казав перед матчем, що дуже важливо отримувати задоволення від гри в обороні. Вони сьогодні це виконали», — наголосив очільник синьо-жовтої збірної.


За словами півзахисника української збірної Олександра Зінченка, в команді зробили правильні висновки з першого матчу з англійцями (0:2).

 

«Проаналізували наші хороші дії й не дуже. Ми розуміли, що багато часу доведеться працювати в обороні, грати як єдине ціле, як одна команда», — зазначив гравець лондонського «Арсеналу».


Звісно, одним успішним матчем проти європейського гранда відбір не виграти. Далі у підопічних Сергія Реброва — матчі з ключовим конкурентом за другу пряму перепустку, італійцями.


Цікаво, що збірна України ще жодного разу не перемагала «Скуадру Адзурру». Напередодні матчу в Мілані Сергій Ребров сказав, що перш за все його команді потрібно відновитися після виснажливого матчу з Англією.


«Гравці розуміють, що попереду ще один дуже важливий матч. Я завжди говорю футболістам, що вони повинні поважати суперника, але зосереджуватися на своїй грі. Якщо ми її не покажемо, то буде дуже важко. Ми розуміємо, наскільки важливою є гра для Італії, але повинні думати про нас», — наголосив Ребров.

 

ТАБЛО
Чемпіонат Європи. Кваліфікація. Група С. Україна — Англія — 1:1 (Зінченко, 26 — Вокер, 41), Північна Македонія — Італія — 1:1.
Турнірне становище: Англія — 13 (5 матчів), Україна — 7 (4), Італія — 4 (3), Півн. Македонія — 4 (4), Мальта — 0 (4).