Музей гетьманства у Києві запрошує безплатно оглянути експозиції

12.07.2023
Музей гетьманства у Києві запрошує безплатно оглянути експозиції

Безкоштовний вхід: Музей гетьманства Києва чекає на відвідувачів 29 вересня

У пʼятницю, 29 вересня, Музей гетьманства у Києві оголошує День відкритих дверей, що дозволить усім охочим безкоштовно оглянути цікаві експозиції та отримати нові враження від відвідування музею

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

 

Як зауважили в КМДА, Музей гетьманства (вул. Спаська, 16-Б) розміщений у кам'яниці початку ХVІІІ століття – житловій забудові заможних киян гетьманських часів.

 

Експозиції розповідають про становлення козацької державності та відновлення Гетьманщини у ХХ столітті: "Богдан Хмельницький – засновник козацької держави"; "Іван Мазепа – великий гетьман України"; "Пилип Орлик – гетьман в екзилі"; "Гетьман Павло Скоропадський та Українська Держава 1918 р.".

 

Окрім основних експозицій у Музеї гетьманства відбувається виставка відомих українських художників, які зображали історію козацької слави.

 

Із розкладом тематичних заходів та особливостями експозицій можна ознайомитися на сторінці Музею гетьманства у Фейсбуці.  
 


Як повідомляла УМ, для добудови другої черги Музею Голодомору уряд Канади виділить кошти. Відповідної домовленості вдалося досягти під час поїздки Президента України Володимира Зеленського до Оттави.