Мавпи з гранатами: московити впали у повне безумство і планують тікати з лівобережжя Херсонщини

07.06.2023
Мавпи з гранатами: московити впали у повне безумство і планують тікати з лівобережжя Херсонщини

Російські окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС. (Фото з сайту unian.ua)

Успіхи ЗСУ вочевидь наганяють на окупантів страшну паніку, тому вони впали у повне безумство. У вівторок стало відомо, що ці військові злочинці підірвали Каховську гідроелектростанцію.

 

За словами фахівців, наслідки диверсії можуть бути просто катастрофічні, оскільки у зоні підтоплення опинилися навколишні села та Херсон. Не виключено також, що виникнуть проблеми з охолодженням Запорізької АЕС та водопостачанням південних регіонів. Офіційна влада Херсонщини 6 червня оголосила термінову евакуацію місцевого населення. Зафіксовано підняття рівня води, який може швидко досягти критичної позначки.


Аналітики кажуть, що існує велика вірогідність того, що росіяни планують залишати лівий берег Херсонщини. А внаслідок підриву ГЕС витік води унеможливить переправу й убезпечить їх від атак ЗСУ з правого берега.


На фронті теж нині гаряче. Не встигли кремлівські пропагандисти відсвяткувати «перемогу» в Бахмуті з подачі ватажка ПВК «Вагнер», як колесо історії завертілося у протилежний бік.


«Ми продовжуємо оборону, яку почали 24 лютого 2022-го, — повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. — Операція містить усе, в тому числі й контрнаступальні дії. Тому на деяких напрямках переходимо до наступальних дій. Зокрема, в епіцентрі залишається Бахмутський напрямок. Там ми рухаємось доволі широким фронтом. Маємо успіх. Займаємо панівні висоти. Ворог в обороні, хоче утримати позиції».


Ситуацію в цій точці спротиву президент Володимир Зеленський прокоментував емоційніше. «Бахмутський напрямок — молодці, воїни! — сказав він. — Ми бачимо, як істерично росія сприймає будь-який наш крок там, усі наші зайняті позиції. Ворог знає, що Україна переможе. Вони це бачать і відчувають».


За словами пані Маляр, через поразку в Бахмуті рашисти активно поширюють інформацію про початок давно ними очікуваного контрнаступу ЗСУ. Але в реальності все набагато складніше.

Зокрема, на Запоріжжі військовим доводиться почергово вести наступальні й оборонні бої. «Що означає оборона? — каже чиновниця. — Це означає, що наші війська докладають усіх зусиль, щоб вони змушені були оборонятися. Безумовно, на кількох певних напрямках точаться бої місцевого значення, і там є певні успіхи у Зброй­них сил. У нас іде війна, і ми відвойовуємо свої території, все відбувається за планом».


На Білгородському напрямку (віднедавна з’явився і такий) і далі триває громадянська війна, яку наша розвідка називає повстанням росіян зі зброєю в руках проти режиму кремлівського диктатора путіна.

 

Як повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі інформаційного телемарафону, на території області тривають інтенсивні бої. З кількох населених пунктів представники місцевої влади вже накивали п’ятами.

 

Нині російська армія намагається утримувати лише вогневий контроль. Це означає, що окупанти б’ють з артилерії та РСЗВ по об’єктах власної цивільної інфраструктури і місцевих мешканцях. Найвірогідніше, Шебекіне, що опинилося в епіцентрі внутрішньої війни, очікує доля Маріуполя і Бахмута. Тобто своїх противників рашисти, вже за давньою традицією, хочуть знищити разом з містом.