Маніакальні «прильоти»: контрнаступу ЗСУ не завадять безпрецедентні обстріли України рашистами

31.05.2023
Маніакальні «прильоти»: контрнаступу ЗСУ не завадять безпрецедентні обстріли України рашистами

У Голосіївському спалахнула багатоповерхівка, понівічено припарковані авто.

У ніч проти 30 травня росія знову атакувала Київ дронами. Вибухи пролунали одразу в п’яти районах столиці.

 

У Дарницькому  уламки впали на приватний будинок, спричинивши пожежу.

 

У Печерському зайнялися три автівки. У Святошинському фрагменти безпілотників «приземлилися» на територію одного з підприємств.

 

У Голосіївському спалахнула багатоповерхівка, внаслідок чого одна людина загинула, 27-річну жінку госпіталізували, а двадцятьох мешканців евакуювали у безпечне місце.


Через травневе біснування орків нерви у киян потроху здають. Мер Віталій Кличко публічно розмірковує: «Я тільки одного не можу зрозуміти, і це питання можу адресувати пану Залужному, — сказав він. — Якщо столицю України росіяни можуть кошмарити, чому мешканці Москви відпочивають? Такі речі можна було б робити, щоб кожен з них відчував, що означає жити в таких умовах, в яких живе Київ скоро вже півтора року?».


На це та подібні запитання відреагував начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у телеграм-каналі відомства.

 

За його словами, терористам не вдасться досягти обстрілами поставлених цілей, а вони самі невдовзі отримають на свої голови аналогічний кошмар.

 

«Усі ті, хто намагався нас залякати, мріючи, що це принесе якийсь ефект, – ви дуже скоро про це пошкодуєте, — сказав він. — Наша відповідь не забариться. Скоро всі все побачать». Хотілося б вірити.


Поки що ворог намагається атакувати Україну по всіх фронтах і з усієї наявної зброї. За даними Генштабу ЗСУ, лише 29 травня противник завдав 53 авіаційних ударів та здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, іншу інфраструктуру.


Ще більш неспокійно стало на Харківщині. Окрім того, що рашисти щодня рівняють із землею звільнені з-під їхньої окупації населені пункти, губернатор Бєлгородщини закликав кремль приєднати Харків до його регіону. Мовляв, тільки так цю територію можна врятувати від обстрілів ЗСУ.


Мер Ігор Терехов вже відреагував на скигління наляканого сусіда.

 

«Смішно це чути, — сказав він. — Бєлгородська область сприймається в Харкові винятково як «БНР». Тому нехай та маячня, яку він виголосив, буде втішною для нього. Для довідки можу нагадати, що, якщо взяти населення Бєлгорода, це всього лише один район Харкова. Теж для історії: колись дуже давно була Харківська область, до складу якої входило місто Бєлгород. До цього ми не будемо йти. Але те, що сьогодні стосується суверенітету і територіальної цілісності, то Україна — суверенна держава, Харків — українське місто, був, є і буде ним».


Тим часом пошарпані «вагнерівці» поступово виходять із Бахмута. На їхнє місце заводять сили регулярних військ рф.

 

«Ми спостерігаємо у ворога ротаційні процеси, — повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий. — Зокрема і злочинної організації «Вагнер» — вони проводять ротацію. Але для нас це не є причина, щоб не завдавати по них ударів».