Від нафтосховища до авіаційної ескадрильї: як «бавовна» винищує ворожі цілі

17.05.2023
Від нафтосховища до авіаційної ескадрильї: як «бавовна» винищує ворожі цілі

Українські захисники демонструють найвищу межу людських можливостей. (Фото Генштабу ЗСУ.)

За кілька останніх днів травня в окупованому Луганську злетіли в повітря щонайменше ремонтна база, нафто­сховище, скупчення військової техніки і авіаційне училище, де рашисти облаштували один зі своїх опорних пунктів.

 

Але найбільш резонансний вибух стався на початку тижня у місцевому барбершопі (цирульні), куди поправити бороду завітав так званий міністр МВС фейкової «лнр» Ігор Корнет. Він пережив операцію й перебуває в дуже тяжкому стані на час написання тексту.


Кремлівські пропагандисти одразу ж звинуватили у підриві ЗСУ, але на болотах лунають сьогодні й інші версії. Кажуть, що цей любитель модних зачісок належить до «когорти» євгенія пригожина, людей якого останнім часом повсюди прибирають у подібний спосіб.

 

Крім цього, потерпілий вважається прямим конкурентом теперішнього очільника псевдореспубліки, тому висадити у повітря цирульню могли і свої.


А на Брянщині й далі тривають пристрасті, викликані загибеллю авіаційної ескадрильї, що летіла бомбити Чернігівську область. Там закликали місцевих жителів запастися човнами та гумовими чобітьми й вирушити на пошуки тіла загиблого пілота Су-34.


З’явилися у пресі й резонансні подробиці знищення елітної команди льотчиків, що свідчать про високий професіоналізм тих, хто провів цю блискучу операцію.

 

Як повідомив російський телеграм-канал ASTRA, два літаки та два (а за іншою інформацією — три) гелікоптери були ліквідовані усього лише за пів години, не лишивши вісьмом пілотам жодного шансу на порятунок. Причому цілі були уражені у різних населених пунктах.

 

«Такі втрати — найбільша поразка російської авіації з 30 липня 1970 року, — повідомив журналіст Юрій Бутусов. — Тоді у ході операції «Римон-20» ізраїльські винищувачі влаштували засідку і збили в одному бою чотири радянські винищувачі Міг-21».


Найгарячішою точкою фронту й надалі залишається Бахмутський напрямок. За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, українські військові у надзвичайно складних умовах не лише утримали свої позиції, а й зуміли просунутися вперед.

 

Наші захисники б’ються з агресором, демонструючи найвищу межу людських можливостей. Утім, на його думку, це лише частковий успіх, і саме так потрібно сприймати дану інформацію.

 

Олександр Сирський також повідомив, що всі необхідні для оборони рішення тут уже ухвалені і відпрацьовані на рівні польових командирів.


У свою чергу командир роти ударних БпАК «Ахіллес» 92-Ї ОМБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко розповів у своєму телеграм-каналі, що українські захисники не лише зуміли стабілізувати становище, а й досягли певних переваг.

 

Тобто відкинули ворога від основних шляхів сполучення і зірвали намір узяти Бахмут у кліщі. Але святкувати перемогу поки що зарано, оскільки противник стягує сюди десантно-штурмові загони та техніку.


Успішно попрацювали в районі Бахмута і наші артилеристи, «відмінусувавши» фактично у повному складі командирів 4-ї мотострілкової бригади та офіцерів управління 2 АК.

 

Рашисти у своїх телеграм-каналах скаржаться на те, що ствольна артилерія ЗСУ одним ударом оголила їхній захист на північній ділянці Бахмутського напрямку.