Агонія ворога: росія істерично атакує ракетами мирні міста і спішно вивозить награбоване з Півдня

10.05.2023
Агонія ворога: росія істерично атакує ракетами мирні міста і спішно вивозить награбоване з Півдня

Московська орда не змогла до скрепного 9 травня окупувати жодного нового кілометра української  землі, тому вкінець оскаженіла від безпорадної люті.

 

Майже тиждень столицю та інші регіони країни ворог щедро накриває дронами і ракетами з прицілом на житлову інфраструктуру.


Артилеристи ЗСУ працюють на межі можливого, більшість цілей відбиває ППО. Днями розлетівся на друзки навіть хвалений «Кинджал», який вважався до цієї миті таким, що не піддається ураженню.

 

Військові експерти цю подію вже назвали поворотним моментом в історії арсенальної справи, оскільки значно зросла вага американської системи Patriot. Саме ця установка в руках наших героїв назавжди поховала ще один міф про рашистську космічну зброю.  


Тим часом на сході й далі гаряче. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, 8 травня українські захисники відбили 42 ворожі спроби наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках фронту.

 

Протягом доби противник активно, але безуспішно атакував в районі селища Іванівське та міста Часів Яр, через які йдуть основні шляхи забезпечення українських військ у Бахмуті. А на Мар’їнському напрямку українським бійцям довелося відбивати численні атаки агресора на саме місто.

 

Наразі тут воюють не лише терористи ПВК «Вагнер», а й кадрові військові. Саме тому недавнє скиглення пригожина про можливий відхід москалів із цього району через брак боєприпасів експерти називають умисним блефом.


А на Запоріжжі з окупантами коїться щось дивне. Як повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, кацапи намагаються залишити захоплену ними територію під виглядом цивільних, яким дозволили евакуацію.

 

«Російські військові масово перевдягаються у цивільне для того, щоб намагатися тікати з тимчасово окупованої Запорізької області», — сказав він в ефірі телемарафону.

 

За його даними, там з’явився ще один спосіб фільтрації. Зокрема, у Мелітополі перевіряють машини цивільних, виявляючи перевдягнених дезертирів. У деяких прифронтових населених пунктах втікачів у разі потреби готові «евакуювати» прямо на фронт.


Тривожно нині і в Енергодарі. Керівник міста Дмитро Орлов розповів, що на захопленій атомній станції закінчилося паливо, тому звідти в авральному порядку вивозять документи та медичну техніку.

 

Паралельно рашисти оголосили екстрену евакуацію мирного населення. Одні люди погоджуються виїжджати організованими автобусами, інші вирушають власними автомобілями.

 

«Відповідно паливо на заправках скінчилося ще вчора, — каже міський голова. — Банкомати не працюють або працюють з великим обмеженням. Зняти кошти фактично ніде. Інтернет частково зник. А ось ціни на продукти та медикаменти, навпаки, помітно підскочили».


Дмитро Орлов також повідомив, що окупанти позачиняли всі свої паспортні столи і кілька управлінь, звідки теж вивозять обладнання. Серед «евакуйованого» добра є і техніка, що належала українському ЦНАПу.

 

«Напередодні вночі і вранці винесли обладнання ще й з лікарні, повантаживши його в машини, — додає мер. — Частина відділень у стаціонарі припинили роботу. Пацієнтів поставили перед вибором: або евакуація, або відмова від неї за умови, що лікуватися буде ніде».