Жили, раділи... Шестеро дітей з Умані вбила росія, коли вони спали у власних квартирах

03.05.2023
Жили, раділи... Шестеро дітей з Умані вбила росія, коли вони спали у власних квартирах

Шістьох дітей в Умані вбила росія 28 квітня. (Фото з фейсбуку.)

Під час масованої ракетної атаки на нашу країну російські окупанти 28 квітня вдарили й по Умані, поціливши в житловий будинок.

 

Як повідомили «УМ» у Черкаській обласній військовій адміністрації, після того як рятувальники за 30 годин розібрали завали у під’їзді, який обвалився від влучення туди ракети, підтверджено загибель 17 дорослих і шістьох дітей — трьох дівчаток і трьох хлопчиків, мирних і невинних, яким було лише півтора, 8, 11, 14, 16 та 17 років.


Росія вбила в Умані восьмирічну Улянку Тройчук разом із татом Романом, його дружиною Антоніною та бабусею; 11-річну Софію Шульгу та її 17-річного брата Кирила Писарєва, батьки яких кілька років тому втекли сюди від війни з Луганщини; півторарічного Ваню Одайського разом із 28-річною мамою Альоною; 16-річного Олексія Лисака та його 10-річну сестричку Аліну разом із мамою Ірою, бабусею і тіткою...


«Ці діти жили в Умані, любили Софіївський парк, ходили в школу, а хтось іще не доріс навіть до садочка, таким маленьким ще був. Вони займалися в гуртках, любили танці і спорт, мріяли про море, канікули, мали люблячі родини і свою кімнату в панельній стандартній багатоповерхівці, яка аж ніяк не нагадувала військовий об’єкт», — такі слова написала на своїй сторінці у фейсбуці народна депутатка Ірина Геращенко, яка родом із Черкас.


За її словами, українці, які мали жити в європейській Україні, будувати її, навчатися, рости, одружуватися, продовжувати свій рід, працювати в ІТ, лікарями, в бізнесі, в держсекторі, мандрувати, жити. Але їх убила росія, абсолютне зло.


«Умань згорьована... У нашому місті люди знають один одного, якщо не особисто, то, принаймні, через одного знайомого. Це близька втрата для кожного з нас. Це невимовний біль, який відчутно в повітрі над Уманню», — гірко підсумовує уманчанка Анна Слуцька.