Аж легенди складають: як українські безпілотники стали для окупантів справжнім жахом

26.04.2023
Аж легенди складають: як українські безпілотники стали для окупантів справжнім жахом

РосЗМІ заявили про падіння українського дрона з 17 кг вибухівки в підмосков’ї. (Фото з сайту tsn.ua.)

Севастопольська бухта днями так красиво палала, що розгублені москалі не змогли швидко вигадати версію, яка б замаскувала масштаб їхніх втрат.

 

Спочатку повідомили про незначний «хлопок» на зовнішньо­му рейді, а потім змушені були затримати групу «українських диверсантів» із відеокамерами.

 

Мовляв, саме ці зловмисники зняли водні огорожі об’єкта, після чого й сталася атака трьох морських дронів, напханих вибухівкою.


Що саме в окупантів згоріло, наразі невідомо, але пришвартованих кораблів там точно поменшало.

 

Військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко опублікував у своєму телеграм-каналі фото пожежі й запевняє, що росіяни знову приховують втрати. Тобто версія про «зовнішній рейд» явно кульгає.

 

«Судячи з нових кадрів «інциденту» в бухті Севастополя, то зовсім без наслідків він не міг минути для окупантів, — написав експерт. — Об’єкт, що вибухнув, явно детонував у межах певної зони, яку умовно можна назвати Стрілецькою бухтою. Там зазвичай щільне швартування».  


Бумеранги останнім часом накрили і сусідній Бєлгород. Окрім того, що на місто падають снаряди з кацапських літаків, туди постійно залітають й українські безпілотники.

 

Днями вони добряче підсмажили дві критично важливі підстанції, які забезпечують містян світлом. Чиновники вже повідомили підприємцям, що, ймовірно, не зможуть регулярно подавати їм електроенергію. Мовляв, шукайте, панове, гроші на генератори.


Що ж стосується лінії фронту, то там залізні пташки невдовзі літатимуть ще активніше. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров  розповів, що на Бахмутський напрямок недавно було передано 100 безпілотників, придбаних за зібрані українцями гроші.


«Підписники інтернет-видання  Молния  за два дні зібрали через UNITED24 понад 10,4 мільйона гривень на 500 дронів-камікадзе, — зазначив він. — Перша партія «пташок» уже летить до одного з підрозділів аеророзвідки 59-ї бригади. Вони допоможуть бійцям оперативно доставляти «подарунки».


Ця новина порадувала і тому, що в районі Бахмута й далі точаться найзапекліші бої. Як повідомив генерал-полковник Олександр Сирський, у кількох приміських населених пунктах міста наступальні дії ворога зазнали поразки.

 

«Тактика ЗСУ дозволяє протягом кількох місяців стримувати наступ ворога і не збільшувати фронт на цьому напрямку, знищуючи його найкращі підрозділи», — сказав він.

 

Наші захисники також зачистили частину «Дороги життя», перетворивши велику кількість окупантів на «вантаж 200».


Останнім часом почали надходити втішні новини і з окупованого лівобережжя Херсонщини, але військові просять не поширювати завчасно інформацію.

 

«Буквально три останні доби у нас досить потужні результати нашої бойової роботи зі знищення техніки, — повідомила керівниця пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк. — Але поки що це контрбатарейний режим боротьби. Від 13 до 22 одиниць техніки нам вдається знищувати — артилерійські установки, танки, автобронетехніку, засоби протиповітряної оборони ворога. Якщо вірити в нас і дати нам можливість попрацювати в тиші, ми обов’язково зробимо добрі новини».