У Бахмуті і Соледарі за наказом путінського кухаря пригожина зеки масово розстрілювали дітей

19.04.2023

Історії про звірства рашистів на українських окупованих територіях, схоже, ніколи не проб’ють навіть найглибше дно.

 

Іноді після побаченого здається, що це вже точно край, але у мережі одразу випливає новий нелюдський жах.

 

Днями засновник Gulagu.net правозахисник Володимир Осєчкін взяв інтерв’ю у двох колишніх зеків, які воювали у Бахмуті та Соледарі в бригаді найманців-головорізів «Вагнер».

 

Вони розповіли, що у лютому в районі цих міст відбувся черговий обмін полоненими. І як тільки звідти поїхали журналісти, ватажок «ПВК Вагнер» скомандував «зачистити» всю територію від людей.

 

«Мирні жителі виходили, і був наказ: усіх, кому від 15 років і більше, усіх одразу розстрілювати без слів, — зізнався колишній зек, а нині вже помилуваний путіним Олексій Савичев. — Було розстріляно 20-24 особи. З них майже половина — 15-17 річні підлітки».


В іншого рашиста — Азамата Улдарова — своя історія. За його словами, вагнерівці заходили у будинки і розстрілювали усіх, хто там був. Одного разу він пустив кулю в голову п’ятирічній дівчинці.

 

«Я ось цією рукою виконав наказ, убив дітей. Розумієш, за наказом, — каже він. — Те, що ми творили, коли заходили у Соледар і Бахмут... Нам дали команду зачистити і знищити всіх. Ми йшли і вбивали всіх — жінок, чоловіків, пенсіонерів і дітей, у тому числі й маленьких — п’ятирічних... У мене є начальники, командири. Над ними є пригожин, який нам сказав: не дати вийти нікому, усіх знищити».


Цікаво, місцеві «ждуни визволителів» і досі вірять у їхню святість?


Тим часом бої у цьому районі залишаються інтенсивними і кровопролитними. Лише у вівторок протягом доби на п’яти ділянках фронту українські захисники відбили понад 70 ворожих атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар’їнка.


«Противник зазнає значних втрат, але продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, — повідомили учора в Генштабі ЗСУ. — Ворог активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. На куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Сеньківки, а на лиманському — в районі Спірної».


До речі, на Бахмутському напрямку наразі активно працюють українські снайпери. Як повідомив Telegram-канал ССО ЗСУ, вони знищують рашистів переважно вночі, вистежуючи їх через тепловізійні приціли. У першу чергу під вогнем наших воїнів опиняються окупанти-штурмовики.

 

«Водночас снайпери ССО України влучним вогнем унеможливлюють спроби противника закріпитися на зайнятих ділянках і облаштувати позиції», — йдеться у повідомленні.


Окупанти водночас продовжують гинути ще й від рук своїх же однополчан.

 

«Поблизу населеного пункту Кривошеївка Куп’янського району бойовий гелікоптер зс рф завдав удару по позиціях цієї військової частини, — повідомили партизани руху «Атеш». — У результаті «дружнього вогню» було знищено три «Урали» та дві БМП. Схоже, що пілот гелікоптера був у стані сп’яніння. Його доля невідома».