Переконлива бавовна: в прикордонних з Україною російських містах почали відміняти травневе «побєдобєсіє»

12.04.2023
Переконлива бавовна: в прикордонних з Україною російських містах почали відміняти травневе «побєдобєсіє»

Вибухи невідомого походження, які на болотах тепер лунають із втішною регулярністю, знову не оминули москву.

 

Цього разу бавовна «хлопнула» в самісінькому центрі столиці, поблизу будівлі Громадської палати.

 

Приземлилося щось не надто потужне, тому причиною утворення неглибокої вирви вже назвали несправність силового кабелю.

 

Навколишні будинки не постраждали, але це не означає, що їхні жителі не пережили черговий шок.

 

Наразі московити так налякані постійними прильотами дронів, що в Курську та Бєлгороді відмінили парад до дня перемоги. Можна сказати, що бавовна таки б’є секту любителів путіна по найсакральніших точках.


Палають яскраво останнім часом і позиції рашистів на тимчасово окупованих територіях. Як повідомив у Telegram речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, лише впродовж 9 і 10 квітня в цьому регіоні українськими військовими було «відмінусовано» щонайменше 38 окупантів, 13 одиниць озброєння і техніки ворога, знищено п’ять пунктів боєпостачання та чотири спостережні пункти окупаційних військ.

 

У цьому втішному списку є також п’ять човнів, міномет, три розвідувальні безпілотники «Мавік-3» та чотири одиниці автотехніки.


Розуміючи свою вразливість, кацапи почали відступати на недосяжну для засобів ураження ЗСУ відстань.

 

«Але ми намагаємося тримати вогневий контроль над транспортними шляхами таким чином, щоб вони не могли ними скористатися для відступу, — повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. — Тобто ми відстежуємо їхнє просування, намагаємося припинити їхній рух, зупинити не тільки колони підтягування техніки і живої сили на передову, а й відступу».


Справжній відчай напав також на окупантів, які дислокуються в Мелітополі. Кілька днів поспіль вони звозили на місцевий аеропорт військове спорядження та боєприпаси, але приліт невблаганної бавовни обнулив усі їхні старання.

 

«Така ж ситуація склалася й на території мелітопольського депо, де ворог спочатку влаштував базу з ремонту військової техніки, а потім склад палива, — повідомив мер міста Іван Федоров. — Усе це впродовж двох тижнів постійно вибухало».

 

За аналогічний проміжок часу ВСУ знищили на окупованій частині Запорізького регіону 15 військових баз ворога.


За словами Івана Федорова, після вибуху в депо колаборанти почали активно співпрацювати з українськими спецслужбами. Роботу цього логістичного вузла фактично паралізовано.

 

В лавах місцевих гауляйтерів почалися панічні настрої, тому чимало з них готується до втечі. Замінити їх москалі намагаються своїми людьми, яких звозять до регіону.


Водночас у Бахмуті, де продовжують гинути сотні російських «чмобіків», окупанти з відчаю застосовують свою улюблену тактику випаленої землі, знищуючи будівлі та позиції вогнем артилерії й авіації.

 

За словами командувача сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, українські військові змогли виснажити в районі міста сили ПВК «Вагнер», тому росія змушена «залучати до боїв за Бахмут спецназівців і десантно-штурмові підрозділи».