Некласичний провал рф: правда про оборону Бахмута доводить до сказу рашистських пропагандистів

05.04.2023
Некласичний провал рф: правда про оборону Бахмута доводить до сказу рашистських пропагандистів

Українські Сили оборони без упину «навалюють» російським агресорам. (Фото Генштабу ЗСУ.)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський знову зустрівся із захисниками Бахмута, спростувавши твердження російських пропагандистів про взяття нескореного міста.

 

«Зустрівся з солдатами і командирами, що зруйнували міф про непереможність «вагнерівців» та російських десантників, — написав він у своєму телеграм-каналі. — Ворог слабшає і намагається прикрити свої провали новими й новими фейками про взяття Бахмута. Але правда в тому, що вдала робота Збройних сил України спростовує всі їхні старання. Від того, що кожен воїн робить просто зараз на своїй ділянці фронту, у своїх окопах на передовій, залежить рух вперед усієї української армії. Ми їх здолаємо. Бо це наша земля. А Бахмут — це Україна».


З тим фактом, що рашистський генералітет провалює окупацію всього Донбасу, погоджуються й аналітики мін­оборони Великобританії.

 

Днями у відомстві поширили пресреліз, у якому йдеться про січневий план окупантів почати з Бахмута загальний зимовий наступ по всій території Донецької та Луганської областей із виходом на їхні адміністративні кордони.

 

«Але після 80 днів стає все більш очевидним, що цей план провалився, — йдеться у повідомленні. — На кількох напрямках фронту російські сили здобули лише незначні успіхи ціною десятків тисяч жертв».  


До речі, втрати рашистів від початку повномасштабного вторгнення в Україну сягнули 200 тисяч осіб. Причому чмобіки, за даними Британської військової розвідки, масово згорають не лише у горнилі  війни, а й від неякісного алкоголю. Проріджують лави окупантів також  низька стройова підготовка, дорожньо-транспортні пригоди і постійне переохолодження.  


Нічого доброго не чекає їх і в майбутньому. Володимир Зеленський днями зробив заяву про очікуваний наступ ЗСУ, порадивши рашистам добровільно покинути фатальну для них країну.

 

«Я не буду говорити про конкретні речі, тому що ми не можемо надати можливість терористам із рф підготуватися до наших методів з деокупації, — сказав він. — Але ми це зробимо, і вони повинні про це знати. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо».   


В очікуванні контрнаступу ВСУ рашисти почали наполегливо зариватися в кримську землю. Як повідомила The Washington Post,  пів­острів можна тепер вважати «однією з найбільш укріплених» територій у зоні війни.

 

Тут для риття окопів, які вже простяглися на десятки кілометрів, російська армія використовує військовий траншеєкопач радянських часів БТМ-3 і місцевих жителів, яким за риття промерзлої землі обіцяють платити $90 в день, за інформацією названого видання.


Утім, на думку директора російської програми в Центрі військово-морського аналізу США Майкла Кофмана, Україна навряд чи зважиться на захоплення Криму «у класичному сенсі». Але, ймовірно, використовуватиме тактику постійного вимотування та встановлення вогневого контролю над півостровом.

 

«З часом це може зробити ситуацію в Криму нестерпною, — припустив він у коментарі WP, — і в результаті росії, можливо, доведеться піти на переговори про його статус».