Мрії збитих льотчиків. ЗСУ поцілили в літак, з якого Пригожин викликав Зеленського на дуель

15.02.2023
Мрії збитих льотчиків. ЗСУ поцілили в літак, з якого Пригожин викликав Зеленського на дуель

Ворожий Су-24, який наші артилеристи збили в небі над Бахмутом, виявився саме тим літаком, з якого Євген Пригожин викликав Володимира Зеленського на повітряну дуель.

 

Цю новину підтвердив сам керівник ПВК «Вагнер» у своєму Telegram-каналі «Кепка Пригожина».

 

«Так, дійсно, саме цей борт був сьогодні атакований із землі засобами ППО противника, — написав він. — Пілот здійснив диво, приземлив палаючу машину, повністю виконавши бойове завдання. Зараз техніки займаються ремонтом літака. Пілот — красень. Честь йому і хвала».


Опікун згаданої ПВК також повідомив, що його найманці нібито взяли під контроль селище Красна Гора в Бахмутському районі, але його радість виявилася перебільшеною.

 

«Противник постійно змінює тактику, — пояснили ситуацію в Міноборони України. — То атакує малими штурмовими групами, то залучає для штурму десятки мобілізованих. Іноді посилює обстріли вночі, систематично уражає ракетами тилові міста, тероризує мирне населення, підриває цивільну інфраструктуру», проте Бахмут стоїть.


За даними представника Східного угруповання ЗСУ Сергія Череватого, це місто далі залишається в центрі основних атак росії. Втім українська армія має можливість постачати зброю, продовольство, техніку, медикаменти та евакуювати звідти поранених.


Одержимість, з якою кацапи намагаються придушити спротив української армії на Донбасі, стала предметом аналізу й Інституту вивчення війни (ISW).

 

Експерти кажуть, що наразі щоденні втрати росіян тут перевищують 800 осіб на день. Це в чотири рази більше, ніж улітку минулого року, коли в цьому районі теж точилися жорстокі бої.

 

«Зростання кількості втрат росіян пов’язане з низкою факторів, — вважають вони. — Йдеться про брак підготовленого особового складу, координацію дій та ресурсів на фронті, що підтверджується розвитком ситуації навколо Вугледара і Бахмута».


Українські артилеристи продовжують нищити і військову техніку ворога. За даними нідерландського ресурсу оборонної аналітики та дослідження військових дій Oryx, з початку повномасштабного вторгнення росія могла втратити в Україні до половини свого танкового парку.


Демілітаризація рашистського потенціалу триває далі. За даними ЗСУ, в період 6-12 лютого російські окупаційні війська недорахувалися по всіх гарячих точках фронту майже 6,5 тисячі солдатів та 400 одиниць ворожого озброєння й техніки. Йдеться про два літаки, два гелікоптери та 60 танків.

 

Серйозні втрати зазнали окупанти в Бахмутському, Василівському, Бердянському, Волноваському, Каховському районах, а також у Мелітополі, Донецьку та Іловайську, де було знищено сім складів зі зброєю та шість штабів.


 І все ж недооцінювати противника, на думку аналітиків, не можна. Чергове «побєдобєсіє» в них заплановано на річницю початку війни. Тому вони не пошкодують ні людей, ні техніки, аби путіну було чим похвалитися у своєму (теж запланованому) виступі.