«Бур» під Бахмутом: одна з тисяч історій про героїчну оборону міста-фортеці на Донеччині

18.01.2023
«Бур» під Бахмутом: одна з тисяч історій про героїчну оборону міста-фортеці на Донеччині

Воїн тероборони з позивним«Бур». (Фото Міноборони України)

Бійцю Донецької окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ з позивним «Бур» лише 22 роки. А він уже справжній герой для своїх побратимів!


До військкомату він прийшов сам у перший день вторгнення.

 

Про подвиг «Бура» під Бахмутом повідомило Міністерство оборони України. Військові скромно зазначають, що це одна з тисяч історій про оборону міста на Донеччині, але кожна така історія має своїх героїв.


Зазначається, що група, в якій був «Бур», заїхала на позиції на світанку. І майже одразу почалась ворожа атака, посунула ворожа піхота.

 

За звичним сценарієм — спочатку прилетів дрон і почав скидати на хлопців гранати. Опісля почались прильоти важкого. Невдовзі по рації групу повідомили: «Орки вже поряд з вами».


Почалась перестрілка. У вирішальний момент, попри шквальний вогонь, цей воїн схопив РПГ і стріляв по ворожій піхоті та техніці, яка наблизилася впритул. Один постріл, другий, третій... і першої хвилі ворожої піхоти вже немає.


«Перша хвиля ворожої піхоти була знищена, але — постріл російського танка, снаряд розірвався за кілька метрів від хлопців, і «Бура» засипало землею. Попри контузію та осколкове поранення в плече, він виліз із бліндажа і далі утримував позицію з одним лиш побратимом, кожен на своєму фланзі», — зазначають в оборонному відомстві.


Хлопці стримували ворога, аж поки не закінчився боєкомплект. Потім відступили, зібрали інших бійців та знову пішли в бій. «Бур» був перший і повів усіх за собою, щоб показати приклад іншим — відступати не можемо!


Результат бою: просування ворога стримали, підкріплення дочекалися і позиції не віддали. А «Буру» лише 22...