Софія Єгорова: Важливо саме зараз тримати музично-патріотичний фронт

28.12.2022
Софія Єгорова: Важливо саме зараз тримати музично-патріотичний фронт

Софія Єгорова. (Фото надане авторкою.)

Молода співачка Софія Єгорова активно виступає у період повномасштабної війни. Ми поговорили з нею про благодійні проєкти.

— Софіє, яким було ваше 24 лютого року, що минає?


— 24 лютого життя українців розділилося на «до» та «після». Ще в переддень ввечері я була на прем’єрі українського комедійного фільму, далі повинен був бути виступ, але... Ніч 24 лютого змінила життя людей і хід історії.


Не хочу згадувати ті часи, коли не було ще повітряної тривоги, а були тільки ракети, що можуть прилетіти в будь-який момент будь-куди. Страшно. Усі українські артисти за останні 10 місяців проявили свою людську та громадянську позицію.


— Яка мотивація виступати у період повномасштабної війни?


— Вважаю, що артисти — це воїни музичного фронту. Ми лікуємо піснею, словом, виступами. Тому зараз моя мета — надихати та відволікати людей від усього, що навколо, робити свято та відпочинок, щоб вони хоч трохи відчували себе, ніби до 24 лютого.


— До яких проєктів долучаєтеся?


— Ще навесні ми порадилися з командою і вирішили максимально підтримувати благодійні та соціальні ініціативи, давати виступи для переселенців, дітей, для ЗСУ. Адже, коли життя тиждень за тижнем обертається на день бабака, — «знайти світло, працювати, поспілкуватися по телефону з найріднішими, за якими сумуєш, ховатися в укритті», — так важливо всім людям перезавантажуватися, відпочивати, відволікатися. Вважаю, важливо саме зараз тримати музично-патріотичний фронт та виступати як для воїнів ЗСУ, переселенців, усіх цивільних, так і для дітей. Я це і роблю з великою любов’ю.


— Як часто виступаєте?


— За цей час у мене було багато благодійних концертів. Тільки в період двох літніх місяців я нараховувала близько сорока концертів — виступали, зокрема, і для пацієнтів лікарень.


— Де саме в медзакладах виступали?


— Мені пощастило бути першим артистом, який розпочав концерти у поліклініці Охматдит (саме поліклініці, а не лікарні), для маленьких пацієнтів та їхніх родин з усієї України. Це незабутні емоції, щирі посмішки та обійми!


Також мене запросили на виїзди з лікарями, робити для людей свято. Ми їдемо у раніше окуповані міста: лікарі обстежують та лікують дітей, а я роблю виступи і, так би мовити, лікую морально, дарую позитив та натхнення. Ми разом відвідали багато міст країни в різних куточках, щоб підтримувати дітей та їхніх батьків.


— Чим займаєтеся зараз?


— Грудень почався з виступу у Львові — там зробили великий збірний концерт артистів для переселенців з Маріуполя. Це був найтепліший концерт з усіх, які були у Львові, — як для артистів, так і для глядачів.


У фіналі всі артисти вийшли на сцену (концерт уже тривав дві години). Фінальну пісню «Стожари» разом із родиною Дворських співали всім залом кілька разів на біс, в унісон. Увесь концерт, виступи знімали на телефони, глядачі заходили на сцену до артистів обійматися, співати, танцювати, фотографуватися — і все це під час виконання пісень.


І ніхто не хотів залишати зали. Ще один експромт був у середині концерту. Камалія запросила всіх артистів і дітей із зали на сцену і зробила спільне селфі з усіма глядачами.


— Яким далі був грудень?


— По поверненню до Києва одразу виступила у Гостомелі для дітей та їхніх батьків. Діти раділи та відволіклися від усього, що навколо, — а це найголовніше. Також хлопці та дівчата першими послухали мій новий ремікс «Чари» (Dmitriy Smarts Remix), почали танцювати під нього, а потім сказали, що їм трек сподобався.


Було кілька виступів у Києві на благодійних заходах та аукціонах, збирали гроші на потреби ЗСУ. Дали два концерти у Житомирській області з артистами «Команди А», збирали кошти на 95-ту бригаду.
Також виступала в лікарні Охматдит на концерті до Дня Миколая, який робила Соломія Вітвіцька. У концерті також брали участь Макс Барських, Олег Скрипка, М’ята, Камалія та інші.


Під кінець заходу вимкнули світло, і ми всі разом з дітьми співали Гімн України. А коли за 5 хвилин пролунав сигнал повітряної тривоги, всі спустилися до сховища, де співали разом з дітками улюблені пісні. Думаю, це один з тих моментів, які пам’ятатимеш все життя.


— Вам як творчій людині, окрім благодійних виступів та навчання, вистачає натхнення для нових музичних робіт?


— Влітку я випустила в новій обробці легендарну пісню Миколи Мозгового «Край, мій рідний край», яку зараз виконую на концертах, вона також звучить на радіо. З нею раніше я представляла Україну на музичних сценах у багатьох країнах світу — в Арабських Еміратах, Франції, Іспанії, на острові Тенеріфе.

 

Але з початком повномасштабного вторгнення вирішила випустити в новій обробці, щоб підтримувати бойовий дух людей, бійців, та нагадувати, що наш край — наша любов, рідна матінка — наша Земля.


— Новорічний настрій відчуваєте?


— У грудні я презентувала ремікс на пісню «Чари» із Dmitriy Smarts. Адже новорічні свята наближаються. А за усіма буденними справами навіть забуваєш поставити ялинку, не те що її прикрасити. Мені нещодавно порадили «купити гірлянду для настрою... але обов’язково на батарейках!». Отакі реалії нашого сьогодення.


А як же магія Різдва?! Як же чари зими?! Вони наближають здійснення найзаповітніших мрій! У нас у всіх одна мрія — і вона обов’язково здійсниться!


Хочу звернутись до всіх: ходіть на благодійні виступи, отримуйте задоволення, та ще не тільки відпочивайте, а донатьте на ЗСУ — давайте разом наближати нашу Перемогу!

Нонна АРОНОВА