Лікарі «Охматдиту» отримали протиуламкові бронежилети для евакуації хворих дітей

21.12.2022
Лікарі «Охматдиту» отримали протиуламкові бронежилети для евакуації хворих дітей

Бронежилет виготовлений з надвисокомолекулярного балістичного поліетилену, що робить його не тільки міцним, а й досить легким.

Львівський оборонний кластер і Харківський завод засобів індивідуального захисту передали партію спеціалізованих медичних бронежилетів лікарям «Охматдиту» для евакуації важкохворих дітей з прифронтових районів.

 

Ці вироби повністю сертифіковані, пройшли всі необхідні стадії випробування і вкрай необхідні для збереження життя лікарям.

 

За статистикою, основним типом загрози для медиків швидкої допомоги, які працюють на лінії фронту, є уламки скла, бетону і боєприпасів.

 

Запропонована виробничниками модель характеризується уламковою стійкістю до 500 метрів на секунду та має необхідний рівень захисту відповідно до вітчизняних і натовських стандартів.

 

Бронежилет виготовлений з надвисокомолекулярного балістичного поліетилену, що робить його не тільки міцним, а й досить легким — він важить усього чотири кілограми.

 

Також жилет має зручні кишені для обладнання та яскраві розпізнавальні знаки медичної служби.


Перші 500 зразків унікальних виробів були передані медикам Харківщини, Донеччини і кількох південних регіонів.

 

Найближчим часом планується виготовлення ще трьох тисяч моделей, які також передадуть до зони бойових дій.

 

Загалом ідеться про налагодження серійного виробництва бронежилетів, оскільки потреба в них досить висока.


Харківський завод засобів індивідуального захисту на початку війни тимчасово переїхав до Львова, де тісно співпрацює з місцевим оборонним кластером.

 

Серед їхніх розробок є модульний бойовий костюм PLASTOON, до складу якого входить бронежилет із модулями захисту шиї, кишечнику, паху, стегон, плечей і РПС.

 

Тут також виготовляють пластикові кулеметні стрічки, м’які безшумні короби з кріпленням ПК/ПКМ та багато інших важливих армійських атрибутів.