Б'ємося на землі й у небі: нова масована ракетна атака москалів на Україну та «бавовна» в росії

07.12.2022
Б'ємося на землі й у небі: нова масована ракетна атака москалів на Україну та «бавовна» в росії

У понеділок російські окупанти здійснили восьму масовану атаку на об’єкти критичної інфраструктури нашої країни.

 

За попередніми даними, 38 крилатих ракет було запущено літаками стратегічної авіації з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області.

 

Водночас «калібрами» били з кораблів Чорноморського флоту. З цієї ж акваторії прилетіли Х-22, Х-59 та Х-31П.

 

Усього рашисти скинули на українські міста понад 70 ракет.

 

У підсумку щонайменше чотири людини загинули і трьох було поранено, серед яких дворічний малюк.


За даними командування Повітряних сил ЗСУ, до відбиття повітряного нападу залучили зенітні повітряні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи та інші складові сил оборони.

 

Загалом було збито понад 60 ворожих ракет. Але не минулося і без влучних попадань.

 

Цього разу найбільше постраждали Київщина, Одещина, Вінниччина, Харківщина та Запорізька область. Частина цих регіонів залишилися без електрики, а в інших застосували екстрені відключення світла.


Цікаво, що нова ракетна атака була організована кацапами у день чергової річниці підписання Будапештського меморандуму, яким росія зобов’язалася виступити гарантом безпеки України. Цей одіозний збіг прокоментував Володимир Зеленський.

 

«Щось просто підписати з цими терористами — миру не буде, — сказав він. — Щось просто погодити з ними — точно порушать. Віддати Росії хоча б щось з елементів безпеки інших означає нову війну. Тому й потрібне принципове продовження наявної політики сумлінних держав світу: тільки демонтаж російських терористичних можливостей, тільки звільнення всієї нашої землі й тільки притягнення вбивць до відповідальності може дати мир. Вірю, прийдемо до цього».


До речі, демонтажем засобів тероризму українські повітряні сили займаються останнім часом досить системно.

 

Скажімо, днями знаменита «бавовна» запалала на військових базах в Енгельсі та Рязані, звідки стратегічні бомбардувальники та ракетоносці русні злітають для атак на українські регіони.

 

За даними російських експертів, до них прилетів безпілотник українського виробництва з дальністю польоту до 1 тис. 200 кілометрів.

 

Таким же літальним апаратом раніше були атаковані кораблі Чорноморського флоту в бухті Севастополя і, ймовірно, військовий аеродром у Калузькій області. На росії переконані, що це лише початок.


Тобто об’єкти терористичних атак палатимуть там і далі, причому з більшою інтенсивністю.


Тим часом наземна війна не збавляє темпів. Найзапекліші бої наразі тривають у Луганській та Донецькій областях.

 

Ґрунт трохи промерз, що дає змогу ЗСУ активніше просуватися вперед на цьому напрямку. Наші військові намагаються здобути локальні перемоги, займаючи вигідні для себе позиції.

 

«Є ресурс та підготовка особового складу, — прокоментував ситуацію командир роти бригади 112 ТрО Юрій Федоренко. — Жодна позиція ЗСУ на Сватовському напрямку не була залишена. Поза Сватовим противник будує другу лінію оборони, бетонуючи її. У російського керівництва є розуміння, що Сватове буде деокуповано й невдовзі там замайорить український стяг».

 

ВІТАЄМО!


Наші славні захисники й захисниці відзначають День Збройних сил України. Редакція «України молодої» щиро вітає вас, найкращі у світі воїни, зі святом. Дякуємо вам безмежно за важку працю з утилізації московитського непотребу і звільнення кожного метра нашої прекрасної землі. Пишаємося вами, переможці!