Кацапи казяться через поразки: армія рф намагається знищити українців з повітря

19.10.2022

За свої численні поразки на фронті рашистська армія й далі мститься мирним жителям України.

 

Вже понад тиждень населені пункти фактично всіх регіонів ворог цілодобово накриває іранськими дронами і далекобійними ракетами.

 

Більшу частину смертельних «гостинців» відбивають наші системи ППО, але кількість людських жертв і число понищених об’єктів цивільної та критичної інфраструктури продовжують невпинно зростати.


Реакція світу на чергову зміну тактики окупантів цього разу була досить оперативною. Вже 13 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій визнала рф державою-терористом.

 

Водночас низка країн заявила про свою готовність нарешті відправити в Україну давноочікувані системи протиповітряної та протиракетної оборони.

 

У результаті США поставлять власну сучасну техніку, а також зразки, що були на озброєнні у ЄС. Поділитися аналогічними комплексами вирішили також Німеччина, Велика Британія, Франція, Іспанія та інші країни.

 

Міністр оборони США Ллойд Остін, за підсумками Rammstein 6, запевнив, що в Україні буде створено інтегровану систему захисту від повітряних атак, що об’єднає засоби малої, середньої та великої дальності.


Вистраждану допомогу іноземних партнерів, звісно, важко переоцінити, але вчасною її також не назвеш. Станом на 16 жовтня від рашистських бомбардувань в Україні вже постраждало 15 908 цивільних осіб, майже половина з яких загинула.


«Причиною більшості зафіксованих випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування зброї вибухової дії з великою зоною ураження, — повідомили в управлінні Верховного комісара ООН з прав людини. — Йдеться, зокрема, про обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та авіаудари».


Наземний фронт і далі залишається гарячим. На сході бойовики угруповання «Вагнер» відчайдушно атакують Бахмут, а ЗСУ невпинно просуваються в бік міста Сватове. Не вщухають бої й на Кремінському напрямку.


Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телеканалу FREEДОМ, з’явилося тут уже й недавно мобілізоване поповнення рашистів.

 

За його словами, новобранці очікувано прибули на фронт практично непідготовленими, збільшивши статистику загиблих окупантів. «Мобіків» кидають в атаку, виявляючи в такий спосіб українські позиції. Паралельно загарб­ники підривають мости й готуються до досить серйозної оборони Луганської області.


ВСУ нищать ворога й на півдні. Лише 17 жовтня, за даними мера Мелітополя Івана Федорова, наші артилеристи зачистили це місто щонайменше від 40 окупантів і поранили з пів сотні рашистів у Василівці та Воскресенці.

 

Водночас злетів у повітря склад боєприпасів у Бердянську та два склади у Бериславському районі. А в операційній зоні на Південнобузькому напрямку українська авіація того ж дня завдала 11 ударів по скупченню особового складу противника.

 

Як повідомили в ОК «Південь», у результаті загинуло 22 рашисти й було знищено 4 танки, 2 міномети, великокаліберну гаубицю «Акація», зенітно-ракетний комплекс «Тор-М2» і три одиниці авто- та бронетехніки.