У Тернополі відбулася акція на підтримку полонених жінок-медиків з героїчної «Азовсталі»

21.09.2022
У Тернополі відбулася акція на підтримку полонених жінок-медиків з героїчної «Азовсталі»

Під час акції в Тернополі. (Фото агенції Укрінформ.)

У Тернополі, як і в багатьох інших містах України та зарубіжжя, відбулася акція на підтримку полонених жінок-медиків з героїчної «Азовсталі», ініційована Асоціацією родин захисників «Азовсталі».

 

За інформацією цієї організації, в російському полоні вже понад три місяці перебувають понад 520 некомбатантів, вивезених із заводу «Азовсталь» на не підконтрольну Україні територію. Серед них понад 130 жінок, у тому числі вагітні.

 

Як-от 30-річна лікарка, капiтан медичної служби Мар’яна Мамонова з міста Млинів Рівненської області, яка, за підрахунками рідних, ось-ось має народити, проте у них немає жодної інформації про те, де вона і що з нею зараз — востаннє молоду жінку бачили на відео з Оленівки.


«Неможливо уявити, що переживають полонені, а надто вагітні жінки, які за весь цей час, імовірно, не мали необхідного лікарського нагляду. Знаючи підлість російських загарбників, невідомо, як пройдуть пологи та яка доля може чекати дитину, є ймовірність, що її відберуть у матері, і, можливо, вона вже не зможе колись її віднайти та повернути», — діляться своїми тривогами представники Асоціації.

 

«Звiсно, ми розумiємо, що в полонi перебувають не лише жiнки i додому потрiбно обов‘язково повертати усiх, але дана акцiя присвячена саме їм, — каже тернополянка Ірина Шевченко. — Питання полонених постійно має бути на часi, а увага до них — не зменшуватися!».


Нагадаємо також, що в соц­мережах проводиться флешмоб на підтримку вагітних полонянок з «Азовсталі». Організатори запросили небайдужих долучитися, публікуючи в мережі свої фото в період вагітності та додаючи світлину вагітної Мар’яни Мамонової з хештегом #save_pregnant.