Артилеристи підірвали на Антонівському мосту колону військової техніки рф з боєприпасами

24.08.2022
Артилеристи підірвали на Антонівському мосту колону військової техніки рф з боєприпасами

Кримські пейзажі та пляжі неабияк пожвавив димок на обрії. (Фото з сайту texty.org.ua.)

Блискучу операцію провели на Херсонщині наші артилеристи, ударивши по знаменитому Антонівському мосту якраз у той момент, коли ним рухалася російська колона з боєприпасами.

 

«Сталася найпотужніша детонація, — повідомив радник ХВА Сергій Хлань. — Люди телефонували і говорили, що ще не бачили такого, аби від ви­бухів розлітався бетон. За нашими даними, наразі цей міст уже не підлягає ремонту. Тепер він остаточно «все». На його думку, російські війська більше не зможуть отримувати «потрібної кількості боєприпасів».
    

Було гаряче у понеділок і в Криму, де останнім часом окупанти не встигають розгрібати «бавовну» невідомого походження.

 

Тепер сильно і часто вибухало у центрі Севастополя, а також поблизу Балаклави, Інкермана, Рідного, Фіолента та Орловки.

 

У всіх цих населених пунктах наразі розташовані військові бази рф. Місцеві жителі скаржилися у соцмережах на тремтіння стін та вікон.

 

Як повідомили в ОК «Південь», «стратегія знекровлення сил агресора» на початку тижня була успішно реалізована також у Новій Каховці, Генічеську, Мелітопольському районі і в Чорнобаївці.
    

В аналогічний спосіб триває демілітаризація й на Донбасі. Завдяки далекобійній артилерії тут було знищено останнім часом щонайменше 10 армійських складів. Про це у своєму блозі в Telegram нaпuсaв офіцeр aрмії оборонu Ізрaїлю, військовuй eкспeрт Ігaль Лeвін.

 

«Тeриторія ОРДЛО цимu днямu яскрaво пaлaє, — повідомив він. — Злітaють у повітря склaдu з озброєнням, рaкeтaмu тa снaрядaмu. Вибухaє всe тe, що рф стягувaлa туди вісім років, стaрaнно ховaючи і розміщуючи цe прямо в містaх».

 

Він зaзнaчив, що зі знuщeних склaдів блuзько половuнu булu особлuво вeликимu. Їх втрaтa для окупaційної aрмії рф укрaй болючa.
    

Тривають на Донбасі й вуличні бої. Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов, російська пропаганда за останні два тижні вже кілька разів повідомляла про героїчне взяття рашистами селища Піски, що є передмістям Донецька.

 

Насправді ж перемога окупантів там і досі є дуже сумнівною. Гарячими точками надалі залишаються Бахмут та Авдіївський напрямок. Тут ЗСУ відбили потужні ворожі атаки на п’яти ділянках фронту.
    

Цього тижня не припиняються бої також між Ізюмом та Слов’янськом уздовж траси Е40. Втім, на думку експертів з Інституту дослідження війни, активність російських атак тут є, швидше, обмеженою та локалізованою і не надто схожа на спробу активно просунутися вперед.

 

Наступальний дух окупантів, схоже, серйозно підірвала поява на цій лінії фронту HIMARS. Командир 93-ї бригади ЗСУ «Холодний Яр» Богдан Дмитрук повідомив газеті The Washington Post, що завдяки новітнім РСЗВ росіяни під Ізюмом стали в десяток разів менше обстрілювати позиції ЗСУ.

 

У підсумку, втрати серед українських бійців помітно пішли на спад, чого не скажеш про ситуацію у лавах москалів. До того ж окупанти неабияк панікують через неможливість вирахувати позиції іноземних артилерійських установок і, очевидно, намагаються зайвий раз не викликати на себе вогонь.