Кара з неба: кацапи продовжують нещадно обстрілювати військові та цивільні об’єкти України

18.08.2022

Не маючи змоги вільно просуватися сушею на південному напрямку, ворог значно посилив у цьому регіоні авіаційні та артилерійські обстріли.

 

Лише 16 серпня окупанти дев’ять разів вдарили по українських позиціях, застосовуючи в тому числі й ракети класу «повітря-повітря».

 

«У відповідь українська авіація атакувала черговий ворожий опорний пункт і чотири райони зосередження живої сили, озброєння та техніки біля Правдиного, Архангельського, Ольгиного, Білогірки, Новопетрівки, — інформує оперативне командування «Південь». — Удари по позиціях російських окупантів також завдавали ракетно-артилерійські підрозділи. У результаті війська рф втратили ще 15 осіб особового складу, один протитанковий ракетний комплекс, шість одиниць автомобільної та броньованої техніки».
    

Активний натиск ЗСУ, схоже, посилив синдром нервового паління в рашистів, які базуються в окупованих Криму та Луганській області. З цієї причини 16 серпня вогонь нещадно знищив армійський склад поблизу Джанкоя, авіабазу в селищі Гвардійське під Сімферополем, черговий штаб у Лисичанську і склад БК у селищі Родакове під Луганськом. А кількома днями раніше в Попасній аналогічним чином вирушили до пекла понад сотня найманців хваленої ПВК «Вагнера».

 

«Навіть не знаю, як анонсувати новину, — повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. — Або то Луганщина знищує окупантів, або знову «бавовна», а може, просто куріння вбиває».
    

Водночас ситуація в цьому східному регіоні й надалі залишається надзвичайно складною. Наразі тут тривають бої за два не окуповані населені пункти області. Паралельно ворог атакує українські міста на Слов’янському напрямку, застосовуючи реактивну артилерію, танки та авіацію.

 

За даними Генштабу ЗСУ, під щільний вогонь цими днями потрапили Бражківка, Велика Комишуваха, Дібрівне, Вірнопілля та Мазанівка. Рашисти також дистанційно замінували місцевість поблизу Довгенького.

 

У свою чергу біля Богородичного противник намагався наступати, але безуспішно відійшов. Поблизу Мазанівки та Новодмитрівки, а також на Бахмутському та Авдіївському напрямках тривають запеклі бої.
    

До речі, потужність нашої артилерії дещо знизила авіаційну активність рф. Нині ворог дуже обережно працює в українському небі. Причина природна — величезні втрати людського та технічного потенціалу.

 

«Кількість російських літаків, гелікоптерів, які збили наші Збройні сили, означає, що вони втратили до тисячі льотчиків різного рівня, — повідомив очільник оборонного відомства Олексій Резніков. — А це означає, що втрачено льотну еліту, яка здатна літати з маневрами і вночі».
    

Отримала несподіване продовження й історія, пов’язана з атомним тероризмом рашистів на ЗАЕС. Як повідомила пресслужба ДП «НАЕК Енергоатом», росія влаштувала безпрецедентну кібератаку на офіційний сайт компанії.

 

«Російська група «народная киберармия» здійснила кібератаку, використовуючи 7,25 млн бот-юзерів, які впродовж трьох годин симулювали сотні мільйонів переглядів основної сторінки НАЕК, — йдеться у поширеній інформації. — Зазначена атака суттєво не вплинула на роботу сайту ДП «НАЕК «Енергоатом» і залишилася непомітною користувачам».