Нові горизонти: Довбик і Маліновський можуть змінити свої клубні прописки

18.08.2022
Нові горизонти: Довбик і Маліновський можуть змінити свої клубні прописки

Після трьох успішних років в «Аталанті» Руслан Маліновський близький до переїзду в Англію. (Фото з сайту sport.24tv.ua.)

Клубний сезон у Європі стрімко набирає обертів, адже до старту ЧС-2022 у Катарі команди мають зіграти не лише групову стадію єврокубків, а й частину матчів національних ліг.
    

На мажорній ноті відкрив новий футбольний рік лондонський «Арсенал» з Олександром Зінченком у складі.

 

Підопічні Мікеля Артети встигли обіграти «Крістал Пелас» та «Лестер», очолюючи разом із колишнім клубом Сашка — «Ман. Сіті» — турнірну таблицю. Новачок «канонірів» Зінченко в обох поєдинках виходив у старті на звичній вже позиції лівого захисника.
    

«Дебют вдався на всі сто. Завжди добре відкривати сезон з перемог. Але це тільки початок, ми йдемо далі», — прокоментував свою гру Олександр.
    

Його партнер по збірній Віталій Миколенко також розпочинає сезон у старті: основним лівим захисником «Евертона». Щоправда, «іриски» не здобули поки що жодного пункту, програвши «Челсі» й «Астон Віллі».
    

Приєднатися до українського легіону на Туманному Альбіоні може хавбек італійської «Аталанти» Руслан Маліновський, яким, подейкують, активно цікавиться новачок ліги «Ноттінгем Форест» та кілька інших більш амбітних клубів АПЛ.

 

У Бергамо Маліновський двічі разом із командою вигравав «бронзу» Серії А та ставав кращим асистентом ліги, проте залізного місця у старті команди Гасперіні так і не отримав.

 

А після провального минулого сезону («Аталанта» навіть залишилась без єврокубків) «бергамаски», схоже, влаштували масштабну перебудову. Про можливий від’їзд з Італії натякає і дружина Руслана Роксана.

 

Тим часом, поки трансферні питання ще вирішуються, Маліновський встиг відзначитись першою результативною дією в сезоні: після його передачі «Аталанта» закрила питання переможця поєдинку з «Сампдорією».
    

Водночас замінити Руслана у Серії А має Артем Довбик, який, за словами авторитетних італійських медіа, дуже близький до переходу в «Салернітану».
    

Чи не кожного трансферного вікна прикута увага до лідера та віцекапітана «Динамо» Віктора Циганкова. Цього літа, подейкують, ним цікавились «Вільярреал», «Аталанта» та «Торіно», а на останньому матчі киян проти «Штурма» за Циганковим, Шапаренком і Забарним, якщо вірити англійській пресі, спостерігали скаути з АПЛ.

 

Хай там як, але перехід Циганкова, як і будь-якого іншого динамівця, схоже, можливий уже за результатами протистояння з «Бенфікою», де на кону участь у груповій стадії ЛЧ та десятки мільйонів євро призових.
    

А от головний український актив «Шахтаря» — Михайло Мудрик — залишається у складі «гірників» (принаймні поки що). Попри активний інтерес від «Байєра» та «Брентфорда», керівництво клубу не хоче задешево відпускати перспективного гравця, сподіваючись на його прогрес уже на рівні ЛЧ.

 

Утім не виключено, що до вересня Михайло таки змінить клубну прописку, адже амбітна французька «Ніцца» нібито готова задовольнити фінансові апетити і гравця, і «гірників».
    

Після відверто провального періоду в «Шахтарі» поки не вдається і польський період кар’єри у Євгена Коноплянки. Приєднавшись до «Краковії» взимку, Євген у 10 матчах попереднього сезону не запам’ятався результативними діями, а вже в новому чемпіонаті з п’яти турів через травму зіграв лише в одному.
    

Натомість вдало себе проявляє ще один український легіонер у польській лізі — ексхавбек «Зорі» Владислав Кочергін, який забив за «Ракув» уже три м’ячі у кваліфікації Ліги Конференцій.