Урожай «бавовни»: гарячий сезон уже біля штабу політсили росії і в окупованому Криму

11.08.2022

Потужні вибухи, що пролунали на аеродромі в кримській Новофедорівці, окупанти традиційно назвали прикрою випадковістю.

 

Їхню поспішну версію пресслужба нашого військового відомства прокоментувала не без долі сарказму.

 

«Міноборони України не може встановити причину займання, однак укотре нагадує про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях, — йдеться у повідомленні. — Факт пожежі може бути використаний країною-терористом в інформаційній війні. Не виключаємо, що окупанти «випадково» знайдуть якісь характерні «шеврон», «візитівку» чи навіть «ДНК». Принагідно звертаємо увагу, що одяг із бавовни дуже гігієнічний».


Цього ж дня українська авіація завдала сім потужних ударів по п’яти осередках із живою силою та зброєю в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах.

 

А в окупованому Мелітополі прогримів вибух біля штабу «Єдиної Росії», де окупанти готуються до так званого референдуму. За попередніми даними, причиною вибуху стала робота українських партизанів.


Не надто переконливі успіхи на південному напрямку змусили рашистів перекинути сюди майже всі боєздатні частини. У результаті ЗСУ посилили свій наступ поблизу Ізюму.

 

«Українська армія тут просувається нешвидко, але дуже ретельно та успішно, звільняючи населені пункти, — каже військовий експерт Михайло Самусь. — Російське угруповання тут базується на чималій відстані від кордону, тому дуже вразливе. Якщо Україні наразі вдасться перебити цю логістику, то угруповання «підвисне», опинившись у дуже недобрій ситуації».


Водночас запеклі бої й далі тривають на Донбасі. Як повідомили в Генштабі, ЗСУ ліквідували кілька російських розвідгруп і тримають оборону на Донецькому, Краматорському та Бахмутському напрямках. Ворог веде наступ за підтримки авіації та артилерії, намагаючись витіснити наші підрозділи із зайнятих рубежів.


На Сіверській лінії фронту противник продовжує створювати видимість напруги, утримуючи в прикордонних районах Брянської та Курської областей  підрозділи Західного військового округу. Окупанти проводять демонстраційні дії для сковування маневру наших військ і недопущення їх перекидання до інших регіонів.

 

Зокрема, за останніми даними, рашисти обстріляли наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії в районах сіл Катеринівка, Середина-Буда та Мезенівка Сумської області, а також вели розвідку біля Гаю та Шалигиного.