Синдром «жесту доброї волі»: ЗСУ тримають оборону на сході й упевнено тіснять ворога на півдні

28.07.2022

У ніч на 27 липня українська артилерія завдала чергового удару по стратегічно важливому Антонівському мосту.

 

Місцеві жителі виклали у соціальних мережах чимало фото і відео, які свідчать про потужну ракетну атаку на цей об’єкт.

 

Речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк вже підтвердила цю інформацію в ефірі національного телемарафону.

 

«Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога, — уточнила вона. — Робота нашої артилерії настільки акуратна і ювелірна, що спрямована більше на деморалізацію ворожого війська. Удари були, але вони були філігранні».

 

І хоча російська сторона поспішила спростувати сенсаційну новину, становище їхнього угруповання на Херсонщині стало ще проблемнішим.


На цій ділянці фронту останнім часом українські військові стали активно використовувати й авіацію. Як повідомили учора в оперативному командуванні «Південь», бомбардувальники, штурмовики та бо­йові гелікоптери знищили опорні пункти рашистів у трьох селах регіону. У результаті наші військові повністю звільнили Андріївку і надійно закріпили свої позиції у Лозовому.


Успіхи пілотів ЗСУ, схоже, посіяли неабияку паніку в лавах окупантів. Вони все більше нервують, знищуючи одне одного.

 

«Днями трійка ворожих Ка-52 в районі Ольгіного, маючи намір атакувати наші підрозділи, нанесла враження по своїх, за що була «покарана» своїми ж засобами протиповітряної оборони, — повідомили в ОК «Південь». — Таким чином, ворог черговим жестом доброї волі позбавив себе одного ударного Ка-52. Наших втрат не допущено».


На луганській лінії фронту теж цими днями гаряче. Ворог намагається прорвати тут оборону ЗСУ, проте наші військові завдають противнику втрат на всіх напрямках, де точаться активні бойові дії.

 

«Росіяни вкотре вдалися до ракетного терору, двічі обстрілявши населені пункти, — повідомив учора вранці очільник області Сергій Гайдай. — Ще двічі вони здійснили артилерійські обстріли, а також долучали мінометників. Неодноразово були задіяні безпілотники. ЗСУ зупинили штурмові наміри росіян на шістьох ділянках. Окупанти вимушені були відійти, зокрема, в районі Верхньокам’янського».


Сергій Гайдай також підтвердив факт знищення у Лисичанську штабу сахалінського ОМОНу. Внаслідок точного удару ЗСУ загинуло щонайменше 12 рашистів. Є також чимало поранених. На опублікованому в соціальних мережах відео чути, як окупанти скаржаться на те, що хтось із лисичанців здав місце їхньої дислокації.


Аналогічний сюрприз ворожих спецпризначенців чекав і у Харківському регіоні.

 

«На території України було знищено підрозділ спеціального призначення рф, — повідомив журналіст Роман Цимбалюк. — Артилерійські військові завдали ракетного удару по позиціях 25-го окремого загону спеціального призначення «Меркурій» (в/ч 7459, Смоленськ) військ національної гвардії рф у Харківській області. У результаті удару загинули 18 військовослужбовців, понад 19 отримали поранення, а 5 вважаються «зниклими безвісти».