Україна завершила Всесвітні ігри у топ-3 медального заліку: це рекорд

21.07.2022
Україна завершила Всесвітні ігри у топ-3 медального заліку: це рекорд

Данило Фільченко у воднолижному спорті виборов дві нагороди.

Всесвітні ігри-2022 — найпрестижніші змагання з неолімпійських видів спорту — стали для української збірної напрочуд успішними.

 

Вперше в історії «синьо-жовта» команда фінішувала у топ-3 медального заліку. Більше того, українці завоювали 45 нагород, із них 16 золотих, усі ці показники — рекордні для України.


При цьому наші спортсмени виграли медальний залік у паверліфтингу та муай-таї. А загалом здобули нагороди у 13 видах спорту.

 

У підсумковому ж медальному заліку тріумфувала Німеччина, далі — США.


Ривок із п’ятого місця у топ-3 медального табеля про ранги українська збірна зробила завдяки надзвичайно «врожайним» останнім дням змагань.

 

Так, у восьмий день ігор в американському Бірмінгемі чемпіоном став наш дует у спортивній акробатиці — Вікторія Козловська/Таїсія Марченко (це перше «золото» у спортивній акробатиці для України з 1993 року).

 

А Данило Фільченко став другим у воднолижному спорті в дисципліні trick.

Україна виграла медальний залік у паверліфтингу: «золото», зокрема,
завоював Олексій Бичков.
Фото The World Games.


Наступного дня до «срібла» Данило додав і «золото», ставши найкращим у дисципліні «стрибки». Ще дві нагороди вибороли наші акробати: дует Богдан Пограничний/Данило Стецюк виграв змагання, а жіноча команда у складі Вікторії Куницької, Олександри Мальчук та Дарини Пом’яновської стала третьою.


Теж дві медалі Україна здобула в джиу-джитсу. Богдан Мочульський став чемпіоном у вазі до 62 кг дисципліни «файтинг», а в жіночій дисципліні «не-ваза» з джиу-джитсу «срібло» здобула Богдана Голуб.


Окрім немалого медального доробку, Україна за підсумками ігор отримає 54 тисячі доларів на відновлення після війни — кошти зібрали на благодійній акції з продажу квитків. 

 

Із кожного квитка, проданого на змаганнях, один американський долар перераховували на потреби України. Таким чином, за весь турнір, який тривав 11 днів, зібрали 54 тисячі.


За рішенням Міжнародної асоціації Всесвітніх ігор (IWGA) та Спортивного комітету України, ці гроші будуть використані на відновлення спортивної інфраструктури, що була пошкоджена або зруйнована внаслідок розв’язаної росією війни.