Похід за чемпіонством: у команді Василя Ломаченка заявили про його готовність повернутися в ринг

14.07.2022
Похід за чемпіонством: у команді Василя Ломаченка заявили про його готовність повернутися в ринг

Ломаченко готується повернутися в ринг. (Фото з сайту xsport.ua.)

Замість того, аби готуватися до поєдинку за звання абсолютного чемпіона проти Джорджа Камбососа, знаний український боксер Василь Ломаченко після повномасштабного вторгнення рф до України став до лав територіальної оборони свого рідного Білгорода-Дністровського й був змушений забути про бокс.


Утім нещодавно президент промоутерської компанії Top Rank Тодд Дебаф заявив, що його підопічний у жовтні планує повернутися в ринг.


«Ми з повагою поставилися до бажання Ломаченка захищати свою батьківщину. Тому ми не шукали йому бої. Ми просто попросили сказати нам, коли він буде готовий. Його команда зв’язалася з нами і сказала, що він готовий боксувати в жовтні», — зазначив Дебаф.


У Top Rank із нетерпінням чекають на повернення Ломаченка й готові запропонувати йому бої з найбільш рейтинговими боксерами, проте наголошують: «Невідомо, якою буде форма українця після тривалого простою».

 

Тож зрозуміло, що одразу чемпіонського бою Василю пропонувати не будуть, хоча в оновленому рейтингу WBC Ломаченко й посідає перше місце.


Нічого не вдієш, на жовтень уже запланований бій-реванш між володарем абсолютного титулу Девіном Хейні та Камбососом. Водночас відомий британський промоутер Едді Хірн запевнив, що Ломаченку обов’язково запропонують бій із переможцем цієї пари.


У жовтні ж на українського боксера чекатиме опонент значно скромніший, хоча в Top Rank і визнають: Ломаченко має нестримне бажання повернути собі чемпіонські пояси й уже завтра готовий до чемпіонського протистояння.


Дехто з представників боксерського світу вже закликав промоутерів не проводити повторне протистояння між Хейні й Камбососом, а провести в жовтні дуель Хейні — Ломаченко.

 

«Пропоную Хейні знайти можливість відмовитися від реваншу, адже від його повторного побачення з австралійцем нічого нового не очікую. Нехай він одразу б’ється з Ломаченком», — висловив своє побажання володар чемпіонських поясів WBC та WBO у другій напівлегкій вазі Шакур Стівенсон.


Примітно, що й сам Хейні припускає, що наступний його поєдинок — це не протистояння з Камбососом.


А що з того вийде? Перш за все відповідь — за командою Ломаченка, де мають чітко окреслити свої прагнення та бажання.