«Динамо» в Швейцарії готується до Ліги чемпіонів, а «Шахтар» шукає нового тренера

30.06.2022
«Динамо» в Швейцарії готується до Ліги чемпіонів, а «Шахтар» шукає нового тренера

До нового сезону «Динамо» готується в Швейцарії. (Фото з сайту fcdynamo.com.)

Колективи УПЛ активно готуються до майбутнього сезону.

 

Попри постійні ракетні обстріли російським агресором українських міст, від ідеї проводити матчі національної першості на рідній землі в прем’єр-лізі не відмовилися.

 

«На час повітряних тривог матч буде зупинятися», — так планують реагувати в лізі на потенційну ракетну загрозу з боку рф.

 

В УАФ розповіли, що матчі гратимуть у Київській, Львівській та Закарпатській областях на десяти аренах.

 

Також атестаційний комітет вітчизняної асоціації футболу розглядає можливість видачі акредитації Тернополю та Рівному.


Однак полеміка щодо цього залишається доволі активною.


Головний тренер «Колоса» Ярослав Вишняк каже, що потрібно бути сміливими й грати для вболівальників в Україні.

 

Водночас віцепрезидент «Металіста» Євген Красніков зауважує, що до вибору місця проведення чемпіонату потрібно підходити дуже гнучко й продовжувати розглядати різні варіанти з його географією.


Самі ж клуби вже розпочали готуватися до нового сезону. Приміром, наставник «Чорноморця» Роман Григорчук бідкається, що має великі проблеми з кадрами.

 

«Клуб є, а команди поки немає», — каже тренер. При цьому наставник наголошує, що для набору командою спортивної форми потрібно буде не шість тижнів, як він передбачав раніше, а дещо більше часу.


Натомість футболісти київського «Динамо» дуже активно працюють на тренувальному зборі в Швейцарії, бо наприкінці липня вже мають розпочати кваліфікацію Ліги чемпіонів.

 

Наразі там переважно займається клубна молодь, але невдовзі до табору команди мають підтягнутися збірники, а також двоє легіонерів — поляк Томаш Кендзьора та словенець Беньямін Вербич.


Окрему увагу варто приділити участі інших легіонерів в українському футболі в наступному сезоні. Подейкують, що в матчах, які проходитимуть в Україні, участі вони не братимуть.


У цьому плані найбільше постраждає, звісно, «Шахтар», високоякісний футбол якого завжди забезпечували іноземці. Але через війну «гірники» змушені переглянути свою кадрову політику.

 

«У нас були успішні результати і трансферні кампанії. Ми шукали та купували гравців і отримували прибуток навіть у складних ситуаціях. Ми виїхали з Донецька у 2014 році, а потім у нас був covid-19. Ми грали по всій Україні. Ми думали, що це буде найгірший час і що ми досягли дна. Але через війну ми опустилися ще глибше. Щодня ми живемо у режимі виживання», — розповів генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін.


Нагадаємо, що флагман вітчизняного футболу був змушений припинити співпрацю з італійцем Де Дзербі й тепер активно шукає йому заміну.

 

Швидше за все, на його місце призначать хорвата Ігоря Йовічевича, котрий у попередньому сезоні працював із «Дніпром-1».

 

І хоча в дніпровському клубі з усіх сил намагаються втримати наставника, пропонуючи йому для цього відчутне підвищення зарплатні, проте пропозиція «Шахтаря», від імені котрого з Йовічевичем працює його співвітчизник — «гірницький» функціонер Даріо Срна, — думається, все ж переважить.