Зі скромною географією: матчі нового сезону УПЛ планують грати в Україні

23.06.2022
Зі скромною географією: матчі нового сезону УПЛ планують грати в Україні

Юрій Вернидуб очолив криворізький «Кривбас». (Фото з сайту football24.ua.)

Достроково, через повномасштабне вторгнення рф в Україну, завершивши минулий сезон, в УПЛ уже розпочали готуватися до наступного, котрий, незважаючи на продовження бойових дій, планують проводити на вітчизняних стадіонах.
    

Планується, що новий чемпіонат країни в найсильнішому дивізіоні розпочнеться 20 серпня, а поєдинки турніру проходитимуть лише в трьох містах — Києві, Ужгороді та Львові.
    

За попередньою інформацією, в столиці планують грати «Динамо», «Зоря», «Чорноморець», «Кривбас», «Колос», «Інгулець», «Олександрія», «Металіст 1925», «Ворскла» та «Металіст». Львів має надати свої ігрові потужності «Руху», «Львову» та «Шахтарю», а Ужгород — «Минаю» та «Дніпру-1».
    

Щоправда, в залежності від ситуації на фронті географія приймальних міст може розширюватися. Грати ж наступний ЧУ, де братимуть участь 16 команд, планують за класичною схемою в два кола.

 

За словами виконавчого директора УПЛ Євгена Дикого, формально команди вже узгодили календар і формат проведення ЧУ. Утім чекають на всі необхідні дозволи та узгодження з силовими структурами.
    

Дикий пояснив, що в основі розробленого календаря лежить територіальний принцип розташування клубів. При цьому зауважимо, що вітчизняні учасники єврокубків свої міжнародні матчі проводитимуть за кордоном.

 

Приміром, у столичному «Динамо», котрому вже в липні грати поєдинки кваліфікації Ліги чемпіонів, як «домашню» арену розглядають стадіон у Лодзі.

 

До слова, суперником киян у другому раунді відбору буде турецький «Фенербахче», і, як зауважив головний тренер «біло-синіх» Мірча Луческу, опонент — не з приємних. Власне, динамівці вже розпочали підготовку до сезону, нещодавно зібравшись на своїй тренувальній базі в Кончі-Заспі.

 

Наразі в складі команди немає жодного легіонера. Подейкували, до столиці України не прибув і румунський очільник динамівського колективу Луческу, а обов’язки наставника покладено  на Олега Гусєва, однак дана інформація не підтвердилася.
    

Загалом після заяви Євгена Дикого про узгодження засновниками УПЛ формату проведення наступного чемпіонату в клубах відбулося активне пожвавлення кадрових питань.

 

Скажімо, в криворізькому «Кривбасі», котрий разом з «Металістом» у новому чемпіонаті замінить в еліті «Десну» та «Маріуполь», оголосили про прихід на пост головного тренера Юрія Вернидуба.

 

Від самого початку російської агресії повідомлялося, що знаний в Україні спеціаліст (на той момент очільник тираспольського «Шерифа») задля захисту рідної країни вступив до лав ЗСУ.
    

Відтак для працевлаштування Вернидуба в «Кривбасі» знадобилося розпорядження головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, котрий перевів тренера з фронту в Кривий Ріг, щоб той у вільний від служби час міг виконувати свої тренерські обов’язки.

 

«Для мене велика честь у цей складний для нашої країни час тренувати саме український клуб. Клуб з великим славетним ім’ям і чималими амбіціями. А також це надасть нові можливості в інформуванні та допомозі Збройним силам України», — сказав Вернидуб.