У Черкаському центрі матері та дитини за час воєнного стану народилося 300 діток

09.06.2022
У Черкаському центрі матері та дитини за час воєнного стану народилося 300 діток

За період воєнного стану в стінах цього пологового будинку з‘явилися на світ 85 немовлят, мами яких були вимушені покинути свою домівку. (Фото: Черкаський міський пологовий будинок "Центр матері та дитини")

Незважаючи на війну, в Черкаському пологовому будинку «Центр матері та дитини» завершили ремонт гінекологічного відділення.

 

Як повідомили «Україні молодій» у міській раді, відтепер там до послуг черкащанок і жінок, які, тікаючи від війни, переселилися в місто, зручні палати з душовими кімнатами, сучасні операційні та, як результат, якісніший рівень надання медичної допомоги.


«Дякую колективу цього лікувального закладу за їхню важку й невтомну працю в такий складний для нашої країни час. Ми обов’язково переможемо й надалі робитимемо все можливе, аби покращувати умови для персоналу та водночас підвищувати якість послуг у комунальних медичних закладах», — каже черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.


За його словами, в будівлі, де з 1964 року функціонує гінекологічне відділення, дотепер не було таких масштабних ремонтів.

 

Але торік тут розпочали переобладнання — проклали нову електромережу, замінили мережі водопостачання та водовідведення, облаштували сучасний операційний блок, післяопераційну палату й палати підвищеної комфортності для пацієнток.


Як наголошує директор Центру матері та дитини Дмитро Вітренко, для колективу пологового будинку та жінок відкриття оновленого гінекологічного відділення — це важлива подія, особливо в теперішній, складний для країни, воєнний час. Адже все в цьому відділенні зроблено за сучасними стандартами та вимогами НСЗУ.


«У гінекологічному відділенні надають спеціалізовану допомогу вагітним та жінкам із захворюваннями репродуктивної системи, в ньому проводять консервативне та оперативне лікування пацієнток, незалежно від їх місця проживання, зокрема й жінкам, які переїхали до нашого міста через війну», — говорить пан Дмитро.


Минулоріч у відділенні провели 1680 оперативних втручань.


Від початку нинішнього року в Черкаському центрі матері та дитини народилося 465 немовлят. За період воєнного стану — 300; 85 діток народили переселенки.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно в Черкасах в обласному перинатальному центрі народилася трійня.