У федерації біатлону України перенесли вибори президента й призначили нового тренера для жіночої збірної

19.05.2022
У федерації біатлону України перенесли вибори президента й призначили нового тренера для жіночої збірної

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний планує взяти участь у виборах президента ФБУ. (Фото з сайту www.dw.com.)

Коли навколо діяльності певної національної федерації з’являється занадто багато галасу, загалом можна не сумніватися: найближчим часом там планують вибори президента організації.
  

На початку квітня, коли армія агресора ще стояла не так далеко від Києва, навколо федерації біатлону України розгорівся гучний скандал, який стосувався натуралізованих російських біатлоністок. А в його епіцентрі опинився чинний очільник ФБУ Володимир Бринзак.

 

Багато кому в українській збірній не сподобалася його прихильність до колишніх громадянок РФ, які після початку війни залишили Україну й начебто за сприяння самого керівника ФБУ повернулися на малу батьківщину.

 

Отримавши за це порцію добрячої критики від членів української національної збірної, Володимир Бринзак заявив, що не висуватиме свою кандидатуру для участі в майбутніх виборах президента федерації, котрі за планом мали відбутися в середині травня.
    

Тоді головним критиком багаторічного очільника ФБУ виступив капітан чоловічої збірної Дмитро Підручний, котрий на хвилі суспільного збурення заявив про своє бажання взяти участь у президентських перегонах.

 

Утім згодом відбулося засідання виконкому ФБУ, де вирішили провести вибори через три місяці після того, як завершиться воєнний стан. Тобто Володимир Бринзак на певний час іще залишатиметься біля керма федерації, й, за словами Підручного, головним завданням буде проведення чесних демократичних виборів.
    

Тим часом сам Підручний наразі проходить службу в Національній гвардії й нещодавно зробив заяву щодо життя українського спорту під час війни.

 

«Потрібно працювати, потрібно далі тренуватися та підтримувати спортсменів. Так само, як зараз є підтримка спортсменів від НОК i Міністерства молоді та спорту. Спортсмени з тих областей, де були бомбардування, переїжджають на захід України та мають змогу тренуватися. Тому чудово, що є така підтримка з боку керівництва НОК i міністерства. Потрібно далі тренуватися, підтримувати форму, для того щоб спортсмени могли далі прославляти Україну на міжнародних змаганнях і тим самим заявляти про себе, про те, що український спорт існує, що він бореться, що він не розвалився і що ми готові боротися й на цьому фронті, щоб наш стяг підіймався якомога частіше», — відзначив Підручний.
    

До слова, вже на початку червня українські біатлоністи та біатлоністки планують стати до тренувань, які держава хоче організувати на Львівщині. Зазначимо, що жіноча команда там працюватиме під орудою нового наставника.

 

Нещодавно тренерська рада ФБУ на цю посаду замість словенця Уроша Велепця призначила вітчизняного спеціаліста Олександра Кравченка. Його помічниками будуть Олександр Біланенко та Олег Меркушин.

 

Як зазначає новий керманич, перше його завдання — це зробити команду командою, аби вона була одним цілим, аби всі збірниці тренувалися разом, а не кожна окремо.

 

«Думаю, що наше основне завдання на цей рік — утримання квот. Мені здається, це більш-менш реально, але все залежатиме від підготовки», — каже Кравченко.