В умисному підпалі Будинку Полтавського дворянського зібрання підозрюють загиблого у пожежі чоловіка

24.02.2022

Схоже, невдовзі у драматичній історії з пам’яткою історії та архітектури — багатостраждальним Будинком Полтавського дворянського зібрання — матимемо розв’язку.

 

На підставі висновку київської експертної установи в умисному підпалі історичної будівлі підозрюють 27-річного полтавця, якого знайшли загиблим під час гасіння пожежі.

 

Другу підозру пред’явлено очільнику підприємства, яке здійснило незаконну прибудову до колишнього кінотеатру імені І. П. Котляревського, — до речі, також заочно, оскільки місцеперебування останнього невідоме.

 

І якщо щодо першої особи процесуальне рішення винесене за ч. 2 ст. 194 (підпал) ККУ, то щодо другої — за двома статтями, зокрема ч. 2 ст. 382 (невиконання рішення суду), оскільки було 3 судові ухвали про знесення згаданої незаконної прибудови, та ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) ККУ. Про це повідомив під час пресконференції керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній.


«Деталей до вироку суду я вам не розкрию, — зокрема сказав він, — але зараз ми розпочинаємо завершальний етап досудового розслідування. Безумовно, через подання позовів порушуватимемо й питання про відшкодування збитків. Сподіваюся, нинішнього року ми поставимо крапку в цій історії».