Курс — на Туреччину: клубам прем’єр-ліги організують міжнародний турнір за кордоном

13.01.2022
Курс — на Туреччину: клубам прем’єр-ліги організують міжнародний турнір за кордоном

Із новим наставником «Чорноморець» сподівається досягти відчутного прогресу. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Зимова відпустка клубів Української прем’єр-ліги добігає кінця.

 

Окремі з них, як одеський «Чорноморець», уже навіть розпочали тренувальні збори.

 

У грудні на тренерський місток «моряків» знову став Роман Григорчук, і знаний наставник, у прагненні якнайшвидше познайомитися з командою, разом iз підопічними вже відбув до Туреччини.

 

А перед відльотом до Анталії Роман Йосипович дав пресконференцію, на якій окреслив свої найближчі завдання на тренерському посту одеського колективу.


На зимову перерву «Чорноморець» пішов у статусі 13-ї команди ЧУ-2021/2022, відтак усі зусилля нового-старого наставника «синьо-чорних» будуть зосереджені на збереженні командою прописки в еліті.

 

Водночас у наступному сезоні разом iз «моряками» Григорчук обіцяє поборотися за місце в єврокубках. Нагадаємо, що в 2010—2014 роках він уже стояв біля керма одеської команди й двічі зі своїми вихованцями змагався в Лізі Європи.


Нині в «Чорноморця» нові власники, котрі, як і їхні попередники, бажатимуть своїй команді успіху на міжнародній арені.


Один із представників нової управлінської команди одеського клубу Володимир Генінсон, до слова, колишній президент УПЛ, розповів, що першочерговим його завданням є стабілізація ситуації в клубному житті.

 

Однак знаний менеджер не приховує, що нові власники клубу мають великі плани щодо його розвитку. Володимир Генінсон вказав на те, що уряд України та Українська асоціація футболу виказали свою готовність підтримувати «моряків» на їхньому новому шляху.


У «Чорноморці» готуються до активної роботи на трансферному ринку. Обіцяють прихід до клубу низки легіонерів.

 

Проте, за словами головного тренера, головним у кадровiй політицi має стати залучення до «основи» молодих гравців клубної академії та юних футболістів з одеського регіону.

 

Водночас на перший тренувальний збір «Чорноморця» до Туреччини полетіла й низка орендованих у «Динамо» футболістів. Не виключено, що комусь із них новий тренер теж довірить місце в основному складі.


Власне, зовсім скоро до Туреччини злетяться практично всі клуби УПЛ.


Частина ж iз них візьме участь у новоствореному турнірі Winter Cup 2022. Цікаво, що ідея з його започаткуванням належить керівництву українських каналів «Футбол».

 

Керівник цього проєкту Олександр Денисов розповів, що участь у змаганнях, які триватимуть 10 днів, планують узяти клуби УПЛ та вітчизняної Першої ліги.

 

«Це будуть команди, що динамічно розвиваються, й колективи, які переживають свою масштабну реорганізацію. Нам дуже цікаво зробити цю зимову паузу більш яскравою. На турнірі всі учасники зіграють один проти одного. Старт заплановано на початок лютого», — деталізував Денисов.