Кабмін узгодив кандидатуру Олега Синєгубова на посаду голови Харківської облдержадміністрації

17.12.2021

Корінний харків’янин, який два роки поспіль очолював Полтавську область, повернеться додому на посаду голови місцевої облдержадміністрації.

 

Кандидатуру 38-річного Олега Синєгубова вже узгодив Кабмін, тому указ президента про нове призначення, найвірогідніше, буде підписаний найближчим часом.

 

Столичні чиновники представлять нового керівника регіону, швидше за все, 21 грудня. Принаймні саме ця дата називається найчастіше.


Олег Синєгубов закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, має ступінь доктора юридичних наук і більше десяти років працював у рідній альма-матер на різних викладацьких посадах. У його послужному списку є також коротка служба слідчим у відділенні УМВС України на Південній залізниці.


Утім з 2012 року пана Синєгубова почала серйозно цікавити ще й політика. Спочатку він був помічником на громадських засадах нині вже покійної депутатки Верховної Ради від Партії регіонів Ірини Бережної.

 

А з червня 2019-го став довіреною особою Олексія Краснова, який від «Слуги народу» був обраний до нинішнього парламенту по 180-му округу Харківщини.

 

До речі, посаду голови ХОДА донедавна «пророчили» саме пану Краснову, але потім не склалося. На думку багатьох експертів, партія влади побоялася програшу свого кандидата на виборах, які довелося б проводити після переходу депутата на чиновницьку посаду.


Майбутній голова ХОДА одружений, має двох синів і свого часу активно пробував себе в бізнесі. На його рахунку — створення акціонерних товариств «Насіння Слобожанщини» та «Синєгубов, Соболєв і партнери».

 

Він також є співзасновником кількох комерційних фірм, які спеціалізуються на операціях з нерухомістю та юридичному консультуванню.


Своєю діяльністю на посаді Полтавської облдержадміністрації майбутній очільник ХОДА залишився задоволений.

 

«Ми прийняли Стратегію розвитку області, — написав він на прощання у соціальних мережах. — Це комплексний документ із чіткими цілями і завданнями. Ми також добудували і запустили ті об’єкти, в реалізацію яких уже ніхто не вірив».

 

До своїх заслуг пан Синєгубов додав також успішну боротьбу з коронавірусом і покращення ситуації з дорогами.


Цікаво, що його кандидатура на посаду керівника Харківського регіону донедавна не розглядалася взагалі.

 

Як «УМ» уже повідомляла, впливові бізнесмени області до останнього підтримували виконуючого обов’язки голови ХОДА Олександра Скакуна. Вони навіть направили президенту листа, в якому позитивно відгукнулися про його професійні якості. Але в столиці до думки бізнесових кіл області чомусь не дослухалися.