«Абсолют» не за горами? Василь Ломаченко не залишив шансів ексчемпіону світу за версією IBF

14.12.2021
«Абсолют» не за горами? Василь Ломаченко не залишив шансів ексчемпіону світу за версією IBF

Василь Ломаченко не залишив шансів ексчемпіону світу за версією IBF — ганцю Ричарду Коммі. (Фото з сайту isport.ua.)

Лише два бої знадобилося Василю Ломаченку, аби після несподіваної втрати всіх своїх чемпіонських поясів у протистоянні з Теофімо Лопесом знову обзавестися титульною відзнакою.

 

Слідом за перемогою в рейтинговій дуелі з японцем Накатані українець досяг успіху в протистоянні з ганцем Ричардом Коммі, після чого в його руках з’явився пояс інтерконтинентального чемпіона за версією WBO.


І нехай цей шкіряний обладунок важить значно менше, ніж попередні трофеї Ломаченка, здобутий минулого уїк-енду титул тепер дозволяє Василю розраховувати на швидку організацію дуелі з володарем найпрестижніших чемпіонських поясів, які ще не так давно належали українському боксеру.


А розглядаючи можливість якнайшвидшої зустрічі з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі, тепер команді Ломаченка не потрібно ламати голову над тим, як умовити Лопеса на бій-реванш.

 

Віднедавна статус кращого легковаговика планети належить австралійцю Джорджу Камбососу, котрий наприкінці листопада в очному протистоянні переміг незговірливого Лопеса, й тепер саме йому належать чемпіонські пояси всіх ключових боксерських організацій.


«Я з нетерпінням чекаю бою з Ломаченком. Хоча, можливо, він захоче отримати від Лопеса один бій-реванш без поясів, а вже потім відбудеться наша велика дуель», — заявив Камбосос.


До речі, президент Всесвіт­ньої боксерської організації (WBO) Франциско Варкарсель уже розмірковує над тим, де можна було б провести це знакове протистояння.

 

«Уявіть собі бій Ломаченка проти Камбососа перед 75 тисячами австралійців», — написав у твіттері очільник WBO.

 

Сам же Ломаченко не проти за чемпіонськими поясами полетіти й до Австралії, особливо якщо це прискорить можливість його зустрічі з абсолютним чемпіоном.


Щодо поєдинку з Коммі, то опонента з Гани наш співвітчизник здолав дуже легко. І хоча Ломаченко мав усі підстави достроково завершити бій (у сьомому раунді українець чомусь відмовився «добивати» свого візаві після того, як той опинився в нокдауні), зрештою, долю переможця формально вирішувати змушені були судді. Утім їхнє рішення було безапеляційне: 117-110, 119-108, 119-108.


«Про що я думав, коли відпустив його після нокдауна? Я бачив його стан, мені стало шкода Ричарда. Я думав, що мені робити далі. Зрештою, засумнівався, чи варто достроково завершувати бій», — розповів Ломаченко.


Декому з експертів боксу подібне милосердя українця не надто сподобалося, утім таким було рішення Лома. Іще більше здивував своїх шанувальників Василь, коли після перемоги над Коммі собі на плечі замість українського прапора накинув стяг свого рідного Білгорода-Дністровського.

 

«Кого в цьому бою представляв Ломаченко?» — висловив своє нерозуміння легендарний український боксер Володимир Кличко.