Впливові бізнесмени Харківщини попросили Зеленського призначити головою ХОДА Скакуна

26.11.2021

Майже тридцять впливових бізнесменів Харківщини написали президенту Володимиру Зеленському листа, в якому просять призначити головою облдержадміністрації Олександра Скакуна.

 

До середини серпня він працював заступником ексочільниці ХОДА Айни Тимчук, а після її скандального звільнення став керувати регіоном у статусі «виконуючого обов’язки» голови.


«Його поважають як великі підприємці, так і представники малого бізнесу, — запевняють підписанти. — Приємно, що він розуміє особливості не лише нашої галузі, а й інших напрямів економіки. А там, де в Олександра Євгеновича немає експертизи, намагається швидко зрозуміти суть проблем та допомогти у їх вирішенні. При цьому робить це не «для галочки», не для чергового перерізування червоної стрічки, а заради реального результату».


Низка експертів висловлюються на користь теперішнього в.о. голови і тому, що він більше 20 років прослужив в СБУ і має звання полковника. Мовляв, сьогодні, коли на кордонах з невгамовним сусідом знову неспокійно, регіону потрібен керівник саме з таким досвідом.


У списку бізнесменів, які публічно замовили слово за Олександра Скакуна, немає прізвища одного з найвпливовіших підприємців Харкова Олександра Ярославського. І це може бути невипадковим.

 

За інформацією видання «Депо», він нібито хоче бачити на посаді керівника ХОДА Степана Масельського — племінника першого керівника Харківщини в незалежній Україні Олександра Масельського. Ні для кого не секрет, що бізнесмен свого часу був одружений із донькою цього високопосадовця.


Ще активно обговорюється кандидатура й харківського депутата Верховної Ради від президентської партії Олексія Красова.

 

Правда, на думку експертів, його позиції найбільш слабкі, оскільки в разі зміни статусу «слугам» доведеться проводити вибори на окрузі цього нардепа. Світити ж провальним рейтингом своєї політичної сили, у разі ймовірної поразки, на Банковій, скоріш за все, не ризикнуть.


А ТИМ ЧАСОМ…


Неспокійно цими днями і в Харківській мерії, де після смерті Геннадія Кернеса й досі не сформували стабільну управлінську вертикаль.

 

Свого часу, аби надати кадровим перестановкам легітимності, заступник покійного мера Ігор Терехов помінявся посадою з секретарем міськради Олександром Новаком.

 

Тепер же, коли пана Терехова офіційно обрали міським головою, стара команда мерії хотіла б колишнє крісло повернути попередньому очільнику.

 

Утім за цю посаду тепер доведеться знову голосувати в міськраді, а там уже з’явилися й інші претенденти. Мандатів у фракції «Блок Кернеса — Успішний Харків», до якого належать згадані високопосадовці, для впевненої перемоги точно не вистачить.

 

А це означає, що вибори секретаря будуть не менш запеклими, ніж битва за крісло мера, яка завершилася місяць тому.