На Тернопільщині з'явився перший юнацький корпус поліції

16.11.2021

Відбувся урочистий прийом учнів та студентів до першого в Тернопільській області юнацького корпусу поліції «Бережанські шерифи». Захід відбувся в місті Бережани.


Як повідомляє відділ комунікації Національної поліції області, молодь міста об’єдналась для допомоги поліцейським, виховання правосвідомості, активної громадянської позиції та пропаганди здорового способу життя.

 

Головним ініціатором цього проєкту став інспектор сектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції Ростислав Степанчак, який переконаний, що для поліцейських дуже важливо активізувати молодь у правоохоронному напрямку та налагодити співпрацю з нею. А втілити задум допомогли активісти місцевої громадської організації «Рідне місто».


Наразі всього 13 юнаків та дівчат із різних навчальних закладів виявили бажання вступити до Юнацького корпусу поліції.

 

Вони допомагатимуть правоохоронцям у забезпеченні порядку в навчальних закладах (зокрема, і недопущенню там булінгу), в місцях дозвілля молоді, а також братимуть участь у важливих правових, соціальних, культурних та волонтерських заходах відповідної тематики. До речі, в майбутньому більшість із них планує стати професійними правоохоронцями.


Начальник ювенальної превенції головного управління Національної поліції в Тернопільській області Петро Тихович вручив юним помічникам поліцейських шеврони та подякував за проявлені свідомість та ініціативу.

 

Він також висловив сподівання, що проєкт пошириться на інші міста області й відчутно сприятиме підвищенню безпеки суспільного середовища.