«Задобріть» анемію коктейлем: як підтримати організм у міжсезоння і підняти гемоглобін

02.11.2021
«Задобріть» анемію коктейлем: як підтримати організм у міжсезоння і підняти гемоглобін

Анемія: без консультації з фахівцем жодних ліків і спеціальних процедур собі призначати не варто. (Фото: zdrav.ck.gov.ua)

Слабкість, запаморочення, сонливість, головний біль, задишка, бліда шкіра...

 

Ці ознаки можуть свідчити про низький рівень гемоглобіну в крові, в результаті чого страждають тканини й органи всього організму. Так розвивається анемія.

 

Які причини до цього призводять і як виправити ситуацію — в кожному конкретному випадку має відповісти лише лікар.

 

Тому без консультації з фахівцем жодних ліків і спеціальних процедур собі призначати не варто.


Але можна спробувати підвищити гемо­глобін народними засобами — добре знаними і перевіреними.


Наприклад, додавати до раціону суміш із лимона, алое і меду. Для цього візьміть склянку рідкого меду, 5 листків алое й один лимон. Попередньо листя алое впродовж трьох днів потримайте в холодильнику.

 

Відтак пропустіть їх разом з лимоном через м’ясорубку, а в отриману масу додайте меду. Добре перемішайте. Оптимально вживати столову ложку суміші тричі на день. Тривалість такої лікувально-профілактичної терапії — від одного до трьох місяців.


Інший дієвий рецепт — молоко і морквяний сік. Для приготування напою візьміть половину склянки щойно прокип’яченого молока і пів склянки свіжого морквяного соку. Такий «коктейль» необхідно випивати натщесерце. До прийому їжі краще почекати бодай дві години.

 

Добре підвищує гемоглобін настій шипшини. Додайте в склянку теплого шипшинового чаю чайну ложку меду і сік лимона. Випивайте вранці перед їдою.


А суміш меду, волоських горіхів та журавлини смакуватиме навіть малечі. Візьміть по столовій ложці кожного з цих інгредієнтів і перемішайте у блендері.

 

Смачного!