Мешканець Петербурга повісив свій портрет в Ермітажі. Тепер на нього чекає судова справа

02.11.2021

Керівництво петербурзького музею «Ермітаж» звернулося до прокуратури міста з вимогою притягнути до відповідальності місцевого мешканця Кирила Смородіна за наругу над пам’яттю героїв Вітчизняної війни... 1812 року!

 

Річ у тім, що пан Смородін ще той жартун: прогулюючись «Ермітажем», він подумав — а чому в галереї героїв 1812 року немає його портрета?

 

Зробивши світлину, на якій він позував у військовому костюмі початку ХІХ століття, наступного разу, відвідуючи Зимовий палац, розмістив свою «парсуну» на стіні згаданої галереї (крім того, своє фото на тлі свого ж портрету Кирило виклав на сторінці в інстаграмі).

 

Доглядачі музею помітили невідповідність фото до портретів героїв війни 1812 року і повідомили керівництво — далі ви знаєте.


Цей жарт може відгукнутися пану Смородіну реальним тюремним терміном, адже публічна образа пам’яті захисників вітчизни на Росії — це вже реальна судова справа, і неважливо, що цих захисників і навіть їхніх предків уже два століття як немає в живих.


Сам же жартівник дивується, наскільки злими і «відмороженими» стали його співвітчизники, судячи з коментарів під його фото.

 

«Шкода, що люди сприйняли це не як жарт, а як щось інше. Не було ніякого вандалізму, псування майна, але чомусь з’явилося багато злих коментарів», — написав Кирило на своїй сторінці в соцмережі.


До слова, кілька років тому ще одні жартівники-росіяни виконали подібний перформанс у Третьяковській галереї в Москві: поки один голяка розгулював залами, другий розмістив свою картину на стіні музею. На їхнє щастя, тоді почуття співвітчизників не сильно постраждали.