З абсолютним результатом: івано-франківський «Ураган» пробився до еліт-раунду мініфутбольної Ліги чемпіонів

02.11.2021
З абсолютним результатом: івано-франківський «Ураган» пробився до еліт-раунду мініфутбольної Ліги чемпіонів

Футзалісти «Урагану» без проблем подолали основний етап ліги чемпіонів. (Фото з сайту uragan.if.ua.)

Ліга чемпіонів — це вже давно не лише футбол. У ниніш­ньому спортивному сезоні в Україні свої лігочемпіонські поєдинки також грають найсильніший вітчизняний хокейний, гандбольний, баскетбольний, волейбольний та футзальний клуби.


Континентальні клубні змагання з мініфутболу теж проходять під егідою УЄФА, однак в організаційному плані тут є певні розбіжності з регламентними нормами футбольної Ліги чемпіонів.

 

Напевно, принциповою відмінністю футзальної ЛЧ є те, що тут не практикують роз’їзні поєдинки.

 

Навпаки, всі принципові речі цього турніру відбуваються на групових зібраннях — чотирьох етапах: попередньому, основному, елітному та фінальному.


У нинішньому сезоні Україну на футзальній євроарені представляє івано-франківський «Ураган», і команда з Прикарпаття вже святкує свій вихід до еліт-стадії турніру.

 

«Для нас велика честь представляти Івано-Франківськ та Україну в елітному раунді Ліги чемпіонів», — наголосив головний тренер «Урагану» Максим Павленко.

 

Загалом, перебуваючи в статусі господарів, франківському колективу було не надто складно подолати бар’єр основного раунду.


Суперництво з азербайджанським «Аразом», косовським «Лічені» та румунським «Юнайтед Галац» український чемпіон завершив iз максимальним результатом.

 

При цьому місце в еліт-раунді «Ураган» виборов достроково — після двох перших турів. Домашній мінітурнір підопічні Павленка розпочали мінімальною перемогою над «Аразом» — 2:1.

 

А вже після розгромної звитяги над «Лічені» (7:1) приймали вітання з достроковим виграшем своєї «пульки».


Аби пройти до наступного етапу змагань, франківській команді потрібно було посісти в квартеті чільну позицію, й завдяки сприянню суперників завдання вдалося виконати швидше очікуваного.


Як зауважив Максим Павленко, ключем до успішного проходження його командою основного раунду стала її організована та дисциплінована гра. При цьому, за словами наставника, «Урагану» ще потрібно попрацювати над ігровою дисципліною, аби краще виступити в еліт-раунді.

 

Водночас три проведені на домашній арені поєдинки, наголошує очільник франківської команди, дозволили їй розжитися додатковим змагальним досвідом, допомогли її становленню та підвищили психологічну стійкість.


Зрозуміло, що елітний раунд — це зовсім інший рівень суперництва, де за перемогу в групі доведеться боротися з визнаними грандами — португальським «Спортингом», іспанською «Барселоною» чи, скажімо, «Кайратом» iз Казахстану.


Відтак матчі з «Аразом», «Лічені» та «Юнайтед Галац» (2:0) гравці «Урагану» мають сприймати як тренування з підвищеною відповідальністю й одразу готуватися до складнiших дуелей з фаворитами ЛЧ.

ТАБЛО


Ліга чемпіонів. Основний раунд. Група 6. «Ураган» — «Юнайтед Галац» (Румунія) — 2:0 (Фаренюк, 25, 33), «Ураган» — «Лічені» (Косово) — 7:1 (Фаренюк, 1, 23; Абакшин, 4, 33; Онуфрак, 20; Грицина, 20; Коваль, 40 — Наглес, 36), «Ураган» — «Араз» (Азербайджан) — 2:1 (Швед, 10; Фаренюк, 15 — Човдаров, 30).
 

Турнірне становище: «Ураган» — 9, «Араз», «Лічені» — 4, «Юнайтед Галац» — 0.