Робота на майбутнє: «Донбас» майже втратив шанси на вихід зі своєї «лігочемпіонської» групи

08.10.2021
Робота на майбутнє: «Донбас» майже втратив шанси на вихід зі своєї «лігочемпіонської» групи

«Донбасу» не вдалося на льоду столичного Палацу спорту здолати австрійський «Клагенфурт». (Фото з сайту hcdonbass.com.)

У хокейній Лізі чемпіонів, де донецький «Донбас» проводить свій дебютний сезон, добігає кінця груповий етап.

 

За тур до завершення основного раунду у своєму квартеті чемпіон України посідає третє місце й має не надто високі шанси на вихід із групи.


Грою, де вирішувалося майбутнє «Донбасу» в поточній ЛЧ, була дуель «червоно-чорних» проти лідера «пульки» — австрійського «Клагенфурта».

 

До візиту в Україну представник Австрії не програв на груповому етапі жодного поєдинку. Власне, зіпсувати статистику фавориту не вдалося й «Донбасу».


Пропустивши в першому періоді одразу три шайби, команда Павла Микульчика дозволила супернику в подальшому легко й невимушено почуватися на льоду столичного Палацу спорту.

 

Розслаблений опонент навіть дав можливість господарям зрівняти рахунок. Однак останнє слово в матчі все ж залишилося за австрійським колективом — 3:4.


«Хороша гра вийшла, бойова. Те, що команда б’ється і грає до кінця, — це дорогого коштує. Це великий досвід і великий плюс у скарбничку команди. Запорукою успіху завжди є працездатність гравців, які виходять і працюють від початку до кінця. І не важливо, як ти зіграєш перший період. Важливо, чи граєш ти до кінця. Треба завжди працювати і грати від початку до кінця. Сьогодні хлопці це довели», — так оцінив дії своїх підопічних Павло Микульчик.


Попри поразку у важливому для турнірного становища поєдинку, білоруський наставник «Донбасу» зберігає оптимізм, сподіваючись на те, що заключний поєдинок групового раунду (у гостях — проти «Клагенфурта») не буде для його команди останнім у ниніш­ньому розіграші Ліги чемпіонів.


Однак для виходу з групи тепер донецькому клубу потрібно не тільки на виїзді перервати безпрограшну серію беззаперечного лідера «пульки».

 

Аби повністю склався пазл, «Донбасу» необхідно дочекатися перемоги данського «Рунгстеда» над французьким «Руаном», котрий, до слова, наразі посідає прохідне друге місце в квартеті.

 

Щоправда, зупинити руанських «драконів» команді з Данії буде надто складно, адже наразі «Рунгстед» не здобув у групі жодної перемоги в основний час.


Хай там як, а Павло Микульчик каже: «Ми здобули колосальний досвід. У нас багато молодих українців у команді, які отримали ігровий час. І це робота на майбутнє. Я впевнений, що готовність до майбутніх матчів буде набагато краща і вже не буде, як раніше».

ТАБЛО


Ліга чемпіонів. Груповий етап. Квартет G. 5-й тур. «Донбас» (Україна) — «Клагенфурт» — 3:4.
Турнірне становище: «Клагенфурт» — 13, «Руан» — 7, «Донбас», «Рунгстед» — 5.