Інфраструктурний стрибок: в Україні хочуть прийняти частину фіналу чоловічого Євробаскету-2025

01.10.2021
Інфраструктурний стрибок: в Україні хочуть прийняти частину фіналу чоловічого Євробаскету-2025

В офісі президента України жваво обговорювали можливість проведення в Україні баскетбольного ЧЄ-2025. (Фото з сайту fbu.kiev.ua.)

Успішно провівши в 2012 році футбольне Євро, Україна готувалася при­йняти й континентальний чемпіонат Європи з баскетболу, проте через війну на Донбасі реалізувати ті плани не вдалося.

 

Проте від самої ідеї домашнього Євробаскету в нашій країні не відмовляються й розраховують, що в 2025 році буде можливість стати однією зі співгосподарок ЧЄ-2025.


А можливість реалізації цього проєкту днями в Україні обговорювали очільник ФІБА-Європа Тургай Демірель, керівник ФБУ Михайло Бродський, міністр спорту Вадим Гутцайт та Президент України Володимир Зеленський.


«Для мене це дуже важлива зустріч, тому що спорт, і зокрема Євробаскет, — це зараз один із важливих пріоритетів для держави. Крім того, такі події та перемога в боротьбі за право їх проводити об’єднують націю», — наголосив глава держави.


У розмові з закордонним гостем Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що Україна потребує спортивної інфраструктури та прикладів перемог вітчизняних чемпіонів.

 

Право на проведення Євробаскету-2025 дозволить нашій країні зробити серйозний крок у питанні появи нових сучасних арен.


Відправляючи до ФІБА-Європа заявку для прийому в якості одного з чотирьох співгосподарів ЧЄ-2025, ФБУ визначила приймаючими містами Київ та Львів.


А задля отримання прав на проведення турніру в Україні має забезпечити наявність двох сучасних спортивних арен. І Володимир Зеленський запевнив Деміреля в тому, що наша країна виконає всі вимоги, необхідні для проведення Євробаскету.


Одним із суперників України в боротьбі за ЧЄ-2025 буде Росія, й, за словами Михайла Бродського, це — головний конкурент. «Мене там турбує в першу чергу Російська Федерація, все інше ми подолаємо. Ми зобов’язані побудувати два зали. Ми збираємося побудувати 15-тисячник у Києві, а також 10-тисячник в іншому місті», — заявив очільник ФБУ.

 

Інф. «УМ»