На різних полюсах: «Шахтар» і «Динамо» наразі не претендують на успіх у Лізі чемпіонів

01.10.2021
На різних полюсах: «Шахтар» і «Динамо» наразі не претендують на успіх у Лізі чемпіонів

У матчі проти «Інтера» донецький «Шахтар» здобув своє перше очко в цьогорічній Лізі чемпіонів. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Обидва українські учасники поточного групового етапу Ліги чемпіонів після двох турів мають у своєму активі по одному заліковому пункту.

 

І такий доробок не дозволяє їм посідати у своїх квартетах високі місця: столичні динамівці в групі E — треті, натомість донецький «Шахтар» нині — остання команда «пульки» D.


Після жеребкування було зрозуміло, що з потраплянням до весняної частини турніру і київський, і донецький клуби матимуть проблеми. Виглядало так, що «біло-синім» квитки до «плей-оф» доведеться виборювати в нерівній боротьбі з «Баварією» та «Барселоною», а на «Шахтар» у протистоянні за два прохідні місця чекає надскладне випробування «Інтером» та «Реалом».


Власне, як і передбачалося, високих результатів вітчизняні флагмани на старті не демонструють. Щоправда, й не всі фаворити українських квартетів підтверджують свій клас.


Приміром, «Барселона» в нинішньому євросезоні взагалі не схожа сама на себе. Хоча, якщо згадати, що влітку каталонський клуб залишив її багаторічний лідер Ліонель Мессі, то ігровий спад в його грі пояснити нескладно.

 

Утім відсутність після двох турів зароблених очок та забитих м’ячів свідчить про справжню кризу нинішньої «Барси».


Після двох стартових поразок у поєдинках з «Баварією» та «Бенфікою» далі у розкладі «гранатово-синіх» спарені матчі проти «Динамо», після котрих стануть зрозумілими перспективи цих колективів у поточному євросезоні.

 

Динамівцям не вдалося стримати «Баварію» та її лідера
Роберта Левандовського.
Фото з сайту ФК «Динамо» (Київ).


А поки обидві команди зализують рани після невдалих спарингів, проведених ними в другому турі. Каталонці в Лісабоні пропустили одразу три «сухі» голи від нової команди Романа Яремчука. Водночас київські динамівці отримали від «Баварії» п’ять м’ячів, після чого Мірча Луческу заявив, що мюнхенський клуб занадто сильний для «біло-синіх» опонент.


«Результат відображає те, що відбувається на футбольному полі. Ще до гри я казав, що «Баварія» — головний претендент на перемогу в Лізі чемпіонів. Ми знали, що не можна грати на атаку з таким суперником, адже ця команда вміло використовує вільні зони за рахунок вертикальних передач та індивідуальних дій. Це показали події другого тайму, коли ми пішли відіграватися. Можна сказати, що три або навіть чотири пропущені голи стали наслідком наших помилок, коли ми виходили з оборони і далеко відпускали м’яч, а «Баварія» ловила нас на контр­атаках», — зазначив румунський наставник «Динамо».


Що ж до «Шахтаря», то в другому турі команда Роберто Де Дзербі розжилася своїми першими очками на груповому етапі, розписавши в Києві мирову з «Інтером».

 

«Для нас це дуже пристойний результат», — визнав очільник «гірників».


А от український наставник тираспольського «Шерифа» Юрій Вернидуб узагалі перебуває на сьомому небі від щастя, адже після двох турів у його команди одноосібне лідерство й сенсаційні перемоги над «Шахтарем» та «Реалом».

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група D. «Шахтар» — «Інтер» — 0:0, «Реал» — «Шериф» — 1:2.
Турнірне становище: «Шериф» — 6, «Реал» — 3, «Інтер», «Шахтар» — 1.
Група Е. «Баварія» — «Динамо» — 5:0, «Бенфіка» — «Барселона» — 3:0.
Турнірне становище: «Баварія» — 6, «Бенфіка» — 4, «Динамо» — 1, «Барселона» — 0.