Такий цимес — пальчики оближеш! Смачні рецепти страв єврейської кухні
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Шарлотка з вишнями від Олени Хоменко. (Фото Олени ХОМЕНКО.)
Жителька міста Сміла, що на Черкащині, Олена Хоменко любить балувати свою родину всілякими смаколиками.
Улюблених страв у її чоловіка Віктора та донечок Даринки і Настуні чимало, особливо до душі їм вареники гречані з сиром, а ще полюбляють солодощі.
При цьому доньки підтримують мамині кулінарні захоплення і частенько їй допомагають. Настя завжди ліпить вареники, а Даринка недавно самотужки спекла шоколадний бісквіт.
«Нещодавно вирішила приготувати їм шоколадну шарлотку з вишнею. І скористалася рецептом Лілії Цвіт з інтернету», — розповідає «Україні молодій» пані Олена.
Каже, для шарлотки підійдуть і заморожені вишні. Але спочатку їх треба помити, додати цукор і гарно перемішати та поставити у холодильник на кілька годин.
«Вже коли вишні пустять сік, відтискаємо їх і додаємо 2 столові ложки манки. Все це старанно перемішуємо», — веде далі Олена Хоменко.
Потім збиваємо яєчні білки в піну, додаємо туди цукор, кладемо ще й ванільний цукор і збиваємо до густої маси.
Опісля в цю суміш кладемо жовтки і збиваємо все разом. Просіюємо у суміш какао, додаємо соду, не забудьте тільки погасити її оцтом, і засипаємо просіяне борошно.
«Все це перемішуємо міксером, тільки на низьких обертах, і додаємо сюди вишні з манкою та ще раз добре перемішуємо», — пояснює пані Олена.
Після приготування тіста змазати маслом мультиварку та викласти туди тісто з вишнями.
«Добре розрівнюю тісто і випікаю в режимі «Випічка» годину», — додає Олена Хоменко.
Вона наголошує, що шарлотка з вишнями готується дуже просто і швидко, а вдається на славу і дуже смакує всій родині.
Отож, якщо ви вирішили порадувати й себе шоколадною шарлоткою з вишнями, говорить Олена Хоменко, то беріть 5 яєць, 180 грамiв цукру і пакетик ванільного цукру (16 г), какао 40 г, соди 0,5 чайної ложки і столову ложку оцту та 120 грамiв борошна. Для начинки беремо вишні — 300г, 100 г цукру і манки 2 столові ложки.
Нещодавнє велелюдне святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умані нагадало всім нам, що Україна — багатонаціональна країна, >>
Пряну сливу я готую давно — її рецепт мені розказала одна їмость ще у 80-х, коли з консервації у магазинах були лише зелені помідори, огірки-калоші (за розміром і смаком) та кабачки кружальцями. >>
Торгові мережі сьогодні можуть задовольнити будь-який вибагливий смак, але не кожен гаманець, адже ціни стрибають наввипередки. >>
Словосполучення «галицькі пляцки» стало вже мемом, брендом, міфом, а взагалі-то просто надзвичайно смачним, вигадливим, креативним, красивим десертом, яким залюбки ласують і вдома, і в гостині, і в кав’ярнях, і в мережевих крамничках. >>
Ми настільки звикли в нашому раціоні до помідорів, що навіть не замислюємося над їх походженням і тим, яким чином вони потрапили на наш стіл і хто завіз їх на наш континент. >>
Вродило цього року і збіжжя, і городини, й особливо фруктів, та так, що й віття ламається — тільки й встигай готувати та переробляти. >>