Прощальний поцілунок літа: яким регіонам дістанеться бархатний сезон, а які накриє холод

27.08.2021
Прощальний поцілунок літа: яким регіонам дістанеться бархатний сезон, а які накриє холод

Нічого-нічого, буде тепло і на нашій вулиці. (Фото з сайту pravda.com.)

До України завітав оксамитовий сезон: поки погода дарує м’яке тепло жителям курортних регіонів на півдні, а от центральні, північні та східні області накрив холодний циклон з дощами й пронизливими вітрами.

 

Відразу ж після Дня незалежності дощова погода «протверезила» жителів Одеської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, а в Києві, на Вінниччині та прилеглих до них областях температура повітря не піднімалася вище 18-23 градусів тепла.


Згідно з прогнозами синоптиків, оксамитовий сезон на півдні України триватиме як мінімум до 10 вересня. У курортній зоні на узбережжі Чорного та Азовського морів удень повітря прогріватиметься до 30-32 градусів тепла, що дозволить місцевим підприємцям надолужити збитки через дощову погоду в червні та липні.


«Синоптична ситуація наприкінці серпня принесла похолодання до Києва та Київської області, хоча вже найближчими днями жителів столиці порадує нехай й нетривала, але спекотна погода без опадів, — розповіла народний синоптик Наталія Діденко. — Погода змінить гнів на милість: на зміну прохолоді у 19-21 градус вище нуля прийде справжнє «бабине літо».


Останній тиждень літа порадує південь України й такi відомi морські курорти, як Кирилівка, Бердянськ, Скадовськ, Генічеськ та Залізний Порт, продовжать прийом туристів.

 

Однак любителів серпневої романтики синоптики попереджають про температурні гойдалки: вдень від 28 до 32 спеки, а ось вночі температура повітря почне опускатися до 16-18 градусів вище нуля.

 

На думку відпочиваючих, дихати морським повітрям стало легше, літня спека відступила, але погода все ще дарує сонячні дні. Температура води в Азовському морі вдень досягає комфортних показників у 25-26 градусів тепла, на чорноморському узбережжі трохи прохолодніше, але все ще досить добре.


З наближенням осені ми побачимо дощі та похолодання на півночі й у центральних регіонах України. Прохолода дозволить школярам та студентам швидше адаптуватися до нових реалій початку навчального року. А ось в аграріїв триває сезон збору овочів та фруктів, який, до речі, влітку цього року порадував відмінними результатами.

 

Чудовий урожай яблук, динь, кавунів, персиків, помідорів, огірків та винограду дасть можливість українцям зміцнити імунітет природними вітамінами, отримати надійний захист від осінньої депресії, застуд та всіляких вірусів аж до наступної весни.